Gündem Cumhuriyet'e '90 yıllık reklam arası bitti' diyen Tülay Babuşçu'dan Atatürk paylaşımı

Cumhuriyet'e '90 yıllık reklam arası bitti' diyen Tülay Babuşçu'dan Atatürk paylaşımı

Paylaş
Cumhuriyet'e '90 yıllık reklam arası bitti' diyen Tülay Babuşçu'dan Atatürk paylaşımı

Cumhuriyet'e "90 yıllık reklam arası bitti" diyen "Bizans dostu kahpe İnönü" tweeti paylaşan eski AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, 10 Kasım'da Atatürk paylaşımı yaptı. Babuşçu 29 Ekim'de de Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan bir paylaşım yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki karşılama töreninde, tarihteki temsili Türk askerleriyle birlikte çekilmiş fotoğrafını Twitter’dan paylaşan AK Parti Balıkesir milletvekili Tülay Babuşçu “Bu resim okunması gereken bir resim. Filistin’i vermediği bahanesiyle yıkılan Osmanlı İmparatorluğu ve Filistin Devlet Başkanı’yla Cumhurbaşkanı’mızın arka plan görüntüsü. Muhteşem bir zeka. Tabiiki Sn Cumhurbaşkanımızın zekası. 600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" diye yazmıştı.


"BİZANS DOSTU KAHPE İNÖNÜ" TWEETİNİ RT YAPMIŞTI


Babuşçu, büyük tepki çeken bu tweetinden sonra da yaptığı bir retweet ile şimşekleri üzerine çekmişti. Dr. Mehmet Hakan Sağlam’ın yazdığı öne sürülen mesajı paylaşmıştı. O mesajda da şunlar yazılmıştı: “Masa başında toprak nasıl kaybedilir içimizdeki hainleri anlatalım; Lozan Barış Antlaması madde 129: Türk hükümetince Anzak (Arıburnu) bölgesindeki toprak parçaları İngiliz İmparatorluğuna bırakılacaktır... Evet, uğruna 253 bin şehit verdiğimiz Arıburnu İsmet İnönü tarafından İngiltere toprağı haline getirilmiştir. Gelibolu Arıburnu sahilinde Türk devleti asker bulunduramaz, hiçbir şey inşa edemez. İnanmayan Geziciler, ulusalcılar, CHP’liler Lozan Antlaşmasının 129. maddesini okusun da Lozan’ın başarı mı yoksa hezimet mi olduğunu öğrensin. Cumhuriyetin lider sultası Lozan’da; Suriye, Mısır, Irak, Filistin, Kudüs, Yemen, Cezayir, Libya, 12 Adalar ve Balkanları verip geldi.”


O DA CUMHURİYET'E VE ATATÜRK'E GERİ DÖNDÜ


Tepki çeken paylaşımlarının ardından 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde yeniden listeye giremeyen Tülay Babuşçu, AKP'nin son dönemde Mustafa Kemal Atatürk vurgusu yapmasına paralel olarak 10 Kasım'ın yıldönümünde Atatürk paylaşımı yaptı.

Babuşçu'nun Mustafa Kemal Atatürk ve Anıtkabir resminin üzerinde "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" Atatürk "Her 10 Kasım'da yeniden doğar" yazılı bir caps paylaştı.



Bir dönemler Atatürk'ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet'i ve Atatürk'ün silah arkadaşlarını hedef alan Babuşçu'nun bu ani dönüşü sosyal medyanın da dikkatini çekti. Metin Uca, Babuşçu'nun paylaşımını "Hanımefendi dönüş hızınızı anlamak için soruyorum "Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arası" bu tweetiniz ile mi sona erdi" notu ile RT'ledi.



Babuşçu 29 Ekim'de de Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan bir paylaşım yapmıştı.



Cumhuriyet