Gündem Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasında tutukluluklara itiraza ret

Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasında tutukluluklara itiraza ret

Paylaş
Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasında tutukluluklara itiraza ret

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik "FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazar Kadri Gürsel ve karikatürist Musa Kart'ın da bulunduğu 10 gazete yöneticisi ve yazarının tutukluluklarına yapılan itiraz reddedildi

Cumhuriyet Gazetesi avukatları tarafından, aralarında gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazar Kadri Gürsel ve karikatürist Musa Kart'ın da bulunduğu 10 kişi hakkında İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilmek üzere 14 Kasım'da itiraz dilekçesi sunulmuştu. Tutuklama kararlarının yansızlığını yitirdiği ve hukuksal değil, siyasi olduğu vurgulanan dilekçede, tutuklamaların kaldırılarak müvekkillerin tahliyelerine karar verilmesi talep edilmişti. İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği kararının yerinde olduğu gerekçesiyle talebi reddetmiş, yasa gereği itiraz, üst mahkemeye gönderilmişti. Ancak itirazı değerlendiren İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği de tutuklulukların itirazını reddetti.


SORUŞTURMA KAPSAMINDA 10 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca "FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve karikatürist Musa Kart'ın da bulunduğu 9 kişi, 5 Kasım'da tutuklanmıştı. Hakkında yakalama kararı bulunan gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ise yurtdışından geldiği gün gözaltına alınarak 12 Kasım'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında yazarlar Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya sağlık sorunları ve yaş durumu gerekçe gösterilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, gazetenin muhabese müdürü Günseli Özaltay ile eski muhasebe müdürü Bülent Yener ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Ayrıca yurt dışında bulunan Can Dündar hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Özden ATİK/İSTANBUL, (DHA)