Dünya Cumhuriyet'in Charlie Hebdo seçkisi dış basında

Cumhuriyet'in Charlie Hebdo seçkisi dış basında

Paylaş
Cumhuriyet'in Charlie Hebdo seçkisi dış basında

Cumhuriyet gazetesinin bugünkü sayısında Charlie Hebdo'nun yeni sayısının kapağını basacağı iddiası üzerine gazetenin basıldığı matbaadan çıkan kamyonlar arandı. Dünya basını da Cumhuriyet'in Charlie Hebdo'ya verdiği desteği ve yeni sayının yarattığı etkiyi manşetlerine böyle taşıdı

BBC Türkçe, Cumhuriyet'in matbaasına yapılan baskını "Cumhuriyet: Polis dağıtım kamyonlarını bastı" başlığıyla duyurdu. İnternet sitesi Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer'in sözlerine de yer verdi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet gazetesinin binasına çıkan tüm yollar, polis tarafından kapatılmış durumda.

Alman yayın organı Deutsche Welle, haberi "Charlie Hebdo bayilerde" başlığıyla duyurdu. Charlie Hebdo Genel Yayın Yönetmeni Gerard Biard'in "En önemli baskı Türkiye'de" sözlerine de haberde yer verildi.

Dünya genelindeki abonelerine haber servisi yapan Associated Press (AP) ajansı da, konuyla ilgili haberinde Charlie Hebdo'dan bir seçki yayımlayan Cumhuriyet gazetesini dağıtan kamyonların polis tarafından durdurulduğunu yazdı. AP, gazetede, Charlie Hebdo'nun kapağındaki sözde Hz. Muhammed karikatürüne yer verilmediğinin anlaşılması üzerine polisin kamyonların gitmesine izin verdiğini bildirdi. Ajans ayrıca Cumhuriyet gazetesi önünde güvenlik önlemlerinin de yoğunlaştırıldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Charlie Hebdo'nun son sayısının ilk sayfası Fransız medyasında geniş şekilde yer aldı.

Fransa dışında da Washington Post, Frankfurter Allgemeine, Corriere della Sera ve Guardian gazeteleri derginin kapak sayfasına yer verdi.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daysa çok az sayıda basın yayın organı derginin kapak görüntüsünü yayımladı.

Charlie Hebdo'nun son sayısı İngilizce ve Arapça dahil altı dilde okunabilecek.

DERGİNİN KAPAĞINDA NE YER ALIYOR?

Derginin bugün ilk etapta 1 milyon adet basılan özel sayısının kapağında, gözü yaşlı şekilde tasvir edilen Hz.Muhammed elinde "JE SUİS CHARLİE" (BEN CHARLIE'YİM) yazılı bir dövizi tutuyor, üstte ise yine büyük harflerle "TOUT EST PARDONNE" (HER ŞEY AFFEDİLDİ) yazıyor.

Geçen hafta Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisine düzenlenen saldırıda, 5'i derginin karikatüristi olmak üzere 12 kişi ölmüştü. Ölenler arasında Charlie Hebdo Yazı İşleri Müdürü Stéphane de vardı.