Dünya D vitamini eksikliği corona virüste ölüm riskini artırıyor

D vitamini eksikliği corona virüste ölüm riskini artırıyor

Paylaş
D vitamini eksikliği corona virüste ölüm riskini artırıyor

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, o vitaminin eksikliği ile Covid-19 kaynaklı ölüm oranlarının yüksekliği arasında bağ olabileceğini ortaya koydu.

Illinois eyaletindeki Northwestern Üniversitesi'nde bir grup araştırmacı tarafından yapılan çalışmanın sonuçları, deprem etkisi yarattı.

Haberin Devamı

Araştırmada, yeni tip corona virüs (Covid-19) kaynaklı yüksek ölümlerin görüldüğü İtalya, İspanya ve İngiltere gibi ülkelerdeki ölüm vakaları incelendi.

Hayatını kaybedenlerde D vitamini seviyelerinin diğer ülkelerdeki vakalarla kıyaslandığında daha düşük olduğu tespit edildi.

Raporda, araştırma grubu başkanı Vadim Backman’ın ifadelerine yer verildi:

"Analizimiz, Kovid-19’a yakalanmayı engellemese de D vitamini yeterli hastaların ölüm oranlarının yarı yarıya daha düşük olacağını ve komplikasyonları azaltabileceğini gösteriyor."

Backman, Covid-19’a karşı daha savunmasız olan Afro-Amerikalılar ve vitamin eksikliğinin yaygın görüldüğü yaşlı hastalar için D vitamini takviyesinin şimdilik ek tedavi olarak kullanılabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Bununla birlikte, raporda virüse karşı tüm insanları D vitamini almaya yönlendirmek için erken olduğuna yer verildi. Ayrıca vitaminin doğru dozda alınmazsa yan etkilerinin bulunabileceği ve nihai sonuçlar için araştırmanın derinleştirilmesi gerektiği vurgulandı.