Ekonomi Dacia Lodgy segment lideri!

Dacia Lodgy segment lideri!

Paylaş
Dacia Lodgy segment lideri!

Dacia Lodgy segment lideri!

Dacia Lodgy, 4bin 409* adet satış ve elde ettiği yüzde 42,2 pay ve ile segment lideri



  • 5 ve 7 kişilik versiyonları bulunan Lodgy’de, geniş bagaj hacmi ve 7 koltuklu versiyonda arkada 2 kişinin rahatça seyahat edebileceği 2 gerçek koltuk bulunuyor.
  • Lodgy 42.590TL’den başlayan fiyatı ve genişliği ile taksi sahiplerinin tercihi oluyor.
  • Dacia Lodgy, binek statüsü ile ticari araçlara önemli bir alternatif oluyor: Geniş bagaj hacmi ve araç içi genişliği, her türlü yük ve eşyayı taşıyabilmesi, İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nden geçebilmesi, her yıl muayene, K ve SRC belgesi gerektirmemesi Lodgy’yi, hem özel hem profesyonel kullanım için ideal bir araç haline getiriyor.

Dacia Lodgy, satışa sunulduğu Nisan 2013 tarihinden bu yana segmentinde büyük bir başarıya imza atıyor. Sıradışı cömert boyutlar ve modülerlik sunan Lodgy, geniş bagaj hacmi ile sınıfının en iyisi. 5 ve 7 kişilik versiyonları bulunan Lodgy, Türkiye’de geniş ailelerin tercihi oluyor. Lodgy, lansmanından bu yana gerçekleştirdiği 4bin 409* adet satış ile M1- tek hacimli araçlar segmentinden yüzde 42,2 pay ile rakiplerini geride bırakarak birinci sıraya yerleşti.

Lodgy 7 kişilik versiyonu ile arkada gerçek 2 koltuk sunuyor. En arka koltukta 2 kişi rahatça seyahat edebiliyor. Bu özelliği ile pazarda rakipleri arasında ön plana çıkıyor.

Dacia Lodgy, hem fiyatı hem genişliği hem de donanım seviyesiyle taksiler için de iyi bir alternatif oluyor. Taksi sahipleri, ihtiyaçlarına göre 5 ya da 7 koltuklu versiyona ilgi gösteriyor.

Diğer taraftan Lodgy, binek statüsü ile ticari araçlara önemli bir alternatif. Dacia Lodgy’nin 2.617 litre** bagaj hacmi ve araç iç genişliği, hem özel hem de profesyonel kullanım için ideal bir araç haline getiriyor. Ticari araçlara göre Lodgy’nin önemli avantajları bulunuyor. Lodgy binek statüsü ile her türlü yük ve eşyayı taşıyabiliyor ve İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nden geçebiliyor. Ticari araçlar her yıl muayeneye girerken Lodgy binek statüsü ile ilk muayeneye üçüncü yılda giriyor, sonraki dönemlerde her iki yılda bir muayeneye giriyor. Ayrıca Lodgy kullanıcılarının K ve SRC belgesi almasına gerek yoktur.

Dacia, binek + hafif ticari pazardan aldığı yüzde 4,4 pay ile Türkiye pazarında hızla yükseliyor. 2012 yılını 10. sırada tamamlayan Dacia, Lodgy ve Dokker modelleri ile ürün gamını zenginleştirerek Eylül 2013 sonu itibarıyla toplam pazarda markalar sıralamasında 7. sırada yer alıyor.

Haberin Devamı