Ekonomi Dacia'nın kalite devrimi

Dacia'nın kalite devrimi

Paylaş
Dacia'nın kalite devrimi

Renault'nun teknolojik desteği ve bilgi birikimiyle üretilen Dacia, yenilenen Duster'ı satışa sundu. Duster fiyat avantajının yanı sıra her alanda çıtayı bir adım yukarı taşıyor



OTOMOBİL PROFESÖRÜ- HAKAN ÇELİK
hakan.celik@posta.com.tr


Renault Grubu’nun bütün dünyada en hızlı büyüyen markası Dacia çok satan Duster modelini yeniledi. Geçen yıllar içinde Türkiye’nin en çok satan dizel SUV ve 4X4 modeli olan Dacia Duster’ın yeni modeli birçok teknolojik iyileştirmeyle dikkati çekiyor.

Dacia’nın en büyük farkı 36 bin 600 TL’lik rakipleri tarafından ulaşılması güç fiyat avantajı. Yeni Duster, Renault’nun farklı modellerinde başarıyla görev yapan 1.5 literilk dizel motoru kullanıyor. Bu motorun 90 ve 110 beygirlik iki versiyonu mevcut. Duster’ın bütün modelleri düz vitesle ithal ediliyor. Ayrıca 1.6 litrelik 105 beygirlik benzinli ve LPG’li versiyonları da satışta.

Gürültüler engellenmiş


Yenilenen Duster’ın ön bölümünde çift optik farlar ve yeni hava giriş kanalları dikkati çekiyor. Yeni aracın en önemli özelliklerinden biri sürüş gürültülerini daha iyi engelleyen izolasyon sistemi. Bu sayede sürüş konforu önemli ölçüde artmış. Diğer taraftan yüksek araç mimarisi hem kötü yol koşullarındaki kullanımda hem de direksiyonda daha rahat bir his veriyor.

Ön ve arkada geniş bir hacim sunan kabin tasarımı ve geniş bagaj çok amaçlı kullanıma uygun. Duster bu fiyat aralığında ekonomik bir aile otomobili olmasının yanında hobileri olan ancak büyük bütçe ayırmak istemeyenler için de akılcı ikinci araç seçeneği haline geliyor. Duster’da 2 ve 4 çeker olmak üzere iki seçenek mevcut. Üst versiyonda sunulan navigasyon ve multimedya özellikleriyle Dacia günlük kullanımda daha çekici bir araç kimliğine bürünüyor. Sürücü ve yolcu havayastıklarının yanı sıra ESP güvenlik sistemi de standart olarak sunuluyor.



Myopel devreye girdi

Opel yarattığı yeni nesil servis deneyimi myOpel sayesinde araç kullanıcılarının ihtiyaçlarına daha hızlı ve kolay şekilde cevap veriyor. Opel sahipleri, www.myopel.com.tr sitesinden kayıt olarak yetkili servislere kolaylıkla erişebilecek. Bir sonraki bakım tarihini öğrenmek, en son fırsatlardan haberdar olmak, on-line servis randevusu alabilmek mümkün olacak. Ayrıca 1 Şubat 2014 tarihine kadar kayıt yaptırıp çekilişe katılan 1 kişi Opel ADAM kazanma şansına sahip olacak.

Sportif asalete yeni yorum

Lüks ve prestijin sembolü Range Rover’ın ardından Range Rover Sport da satışa sunulduktan sonra büyük ilgiyle karşılaştı. Türkiye’ye BMW ve Mini markaları gibi Borusan Otomotiv tarafından ithal edilen Range Rover Sport da yeni yılın ilk aylarına sıra oluşmuş durumda. Range Rover Sport’un SE isimli başlangıç paketinin fiyatı 169 bin 500 euro. Bu araçta navigasyon, 20 inç alaşım jant, hafızalı ve elektrikli, ısıtmalı koltuk, geri vites kamerası, bluetooth özellikli telefon, Meridian müzik sistemi, panoramik cam tavan, xenon farlar ve ısıtmalı ön cam gibi donanımlar standart olarak sunuluyor.



420 kilogram hafiflemiş

Daha zengin donanım paketlerinden HSE’nin satış fiyatı 177 bin 500, HSE Dynamic 183 bin, Autobiography 196 bin 500 ve en üst seviyedeki Autobiography Dynamic ise 202 bin euro. Range Rover Sport’ta Türkiye’de en çok HSE donanım seviyesindeki araçlar satılıyor. Yeni Range Rover Sport, Land Rover’dan alınarak geliştirilen arazi yetenekleriyle dikkat çekiyor. Genel olarak bakıldığında araç daha iddialı ve kaslı yapıya sahip. Yeni Range Rover Sport daha önceki versiyonda bulunan şasi sistemi üzerinde değişiklikler yapılarak, performansı artırmak üzere 420 kg. hafifletilmiş. Yeni araç önceki modelden daha çağdaş ve şık tasarımıyla bir adım öne geçiyor. Piyasada mevcut olan versiyonu ile kıyaslandığında 2014 Range Rover Sport 62 mm daha uzun ancak halen normal Range Rover’dan 149 mm daha kısa. Akıcı ve yuvarlak hatlarıyla öne çıkan model, geliştirilmiş aerodinamik yapısıyla 0.34 cd’lik sürtünme katsayısı değerine sahip. Süspansiyon teknolojisinin yanı sıra geliştirilmiş iki zamanlı 4WD sistemini de bu araçta görüyoruz. Bu sistem zorlu Off-Road şartlarında daha uygun tork dağılımı sağlıyor. Range Rover Sport’un 3.0 litrelik dizel motoru 292 beygir güç üretiyor.

i10’da otomatik seçeneği




Eylül ayı sonunda Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda Türkiye ve tüm Avrupa için üretimine başlanan Hyundai i10, otomatik vites seçeneğine kavuştu. İlk olarak sadece 1.0 litre hacmindeki benzinli motor ve manuel şanzımanla satışa sunulan Yeni i10, artık hem mevcut 1.0 litre hem de 1.2 litrelik benzinli motor seçeneğinde otomatik şanzımanla birlikte alınabilecek. Yeni i10, standart olarak sunulan ABS, ESP ve sürücü-yolcu havayastıklarıyla satılıyor. Yeni i10’da 1.0 lt benzinli otomatik Style’ın fiyatı 31 bin 990 TL iken 1.2 lt motor hacmine sahip model, sadece Elite donanım paketi ve otomatik şanzımanla 34 bin 990 TL’ye alınabiliyor.



Haberin Devamı