Dünya DAEŞ bu kez Şengal’e bombalı araçlarla saldırdı

DAEŞ bu kez Şengal’e bombalı araçlarla saldırdı

Paylaş
DAEŞ bu kez Şengal’e bombalı araçlarla saldırdı

Irak Ordusu ve Peşmerge güçleri tarafından düzenlenen Musul Operasyonu ile abluka altına alınan DAEŞ, ablukayı yarmak ve dikkatleri başka yöne çekmek için bu kez Şengal’e yönelik saldırı başlattı

Musul’da ablukayı kırmak ve kenti kuşatan Peşmerge birliklerinin dikkatini dağıtarak yeni cephelere kaydırmak için daha önce Kerkük’e yönelik saldırı başlatan DAEŞ, bu sabah yaklaşık 120 kilometre uzaktaki Şengal’e batıdan saldırdı. Saat 04.00 sıralarında Tıl Qasab, Rambosi, Kızıl Kent ve Solaq köyleri ile Şengal Çimento Fabrikası tarafından saldırıya geçen DAEŞ'lilerin yanlarında 7 bomba yüklü araçta getirdikleri belirtildi. Bombalı araçlardan 6’sı Peşmerge güçleri, 1’i de Koalisyon uçakları tarafından imha edilirken, püskürtülen saldırıda 15 DAEŞ'linin öldürüldüğü belirtildi.

Şengal’de bulunan Peşmerge komutanı Süleyman Helo Girani, Şengal’in batı yönünden Peşmerge mevzilerine yönelik gerçekleştirilen büyük IŞİD saldırısı nedeniyle 2 saat süren şiddetli bir çatışma olduğunu, kayıpları olmadığını söyledi.

Şengal, 3 Ağustos 2014’te büyük bir saldırı düzenleyen DAEŞ'in eline geçerken, yaklaşık 500 bin kişi göç etmek zorunda kalmıştı. DAEŞ, binlerce Ezidi’yi de kaçırırken, oradan kaçan bazı Ezidiler sınırları geçip Türkiye’ye gelmişti. Şengal, 12 Kasım 2015’te Koalisyon güçlerinin hava desteği ile kurtarılmıştı.

DHA-Diyarbakır - Felat BOZARSLAN-Ahmet ÜN

Haberin Devamı