Dünya Dağ, oteli yuttu: 63 ölü

Dağ, oteli yuttu: 63 ölü

Paylaş
Dağ, oteli yuttu: 63 ölü

Rio açıklarındaki bir adada bulunan lüks otelin üzerine dağ çöktü

Brezilya’nın Rio de Janeiro kenti açıklarındaki Ilha Grande adasında bir lüks otelin toprak altında kalması sonucu 63 öldü. Bir yamaca inşa edilen 40 kişilik lüks otelin yılbaşı nedeniyle tamamen dolu olduğu ve ölü sayısının artabileceği belirtildi.

Bölgede arama-kurtarma çalışmalarını sürdüren yetkililer, yeni toprak kaymalarına neden olmamak için ağır araç kullanamadıklarını, çalışmaların güçlükle ilerlediğini söyledi.

Haberin Devamı

ENKAZ ALTINDA İNSANLAR VAR
Çamur seli, önceki gece Rio’nun 150 kilometre güneyindeki Ilha Grande adasındaki küçük ancak son derece lüks Sankay Inn otelini ve çevresindeki bazı evleri yuttu.

40 müşterinin bulunduğu otel, yerle bir olurken, enkazdan şimdiye dek 63 ceset çıkarıldı. Enkaz altında hâlâ insanların bulunduğunu belirten yetkililer, kurtarma çalışmalarına 100 kişilik bir ekibin katıldığını, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.

Toprak altında kalanları arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, toprak kayması yüzünden ağaçlar devrildi ve elektrik hatları da hasar gördü.
Angra dos Reis kentinde de toprak kayması sonucu çamur altında kalan evlerde 11 kişi öldü, 6 kişi kayboldu.

Haberin Devamı

HALK TAHLİYE EDİLDİ

Çok sayıda insan evsiz kalırken, felaket bölgelerinden tahliye çalışmaları da eldeki imkanlar elverdiğince sürdürülüyor. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye askeri birliklerin sevk edilmesi için talimat verdiğini açıkladı.