Gündem Dağlıca'da çatışma: Şehit ve yaralılar var

Dağlıca'da çatışma: Şehit ve yaralılar var

Paylaş
Dağlıca'da çatışma: Şehit ve yaralılar var

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde yola döşenen mayın, askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından patlatıldı. Meydana gelen patlama ve ardından bölgede sürdürülen operasyon sırasında çıkan çatışmalarda şehitler ve yaralıların olduğu belirtildi

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK’lı teröristler yola tuzakladıkları patlayıcıları, Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı. Bombalı saldırı ve ardından başlatılan hava destekli operasyonda çıkan çatışmalarda şehit ve yaralıların olduğu belirtildi. Özel birliklerin katıldığı operasyonda PKK’lı teröristelerinde öldürüldüğü öne sürüldü.

Bugün saat 15.00 sıralarında Dağlıca Tabur Komutanlığı’dan operasyona gitmek üzere ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısına uğradı.

Teröristler, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.

Şehit ve yaralının olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi.

Çatışmalar sırasında teröristlerden de ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari’de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü.

HAKKARİ VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İHA'nın telefonla ulaştığı Hakkari Valisi Yakup Canbolat da şehit ve yaralıların olduğunu söyledi. Canbolat, detaylı açıklamanın Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılacağını belirtti.