Gündem Dağlıca'daki şehit sayısı neden geç açıklandı?

Dağlıca'daki şehit sayısı neden geç açıklandı?

Paylaş
Dağlıca'daki şehit sayısı neden geç açıklandı?

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar canlı yayında Dağlıca saldırısıyla ilgili konuştu. Yarar, TSK'nın neden şehit sayısıyla ilgili açıklama yapmadığına dair de dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu

POSTA.COM.TR

Haberin Devamı

Türkiye yasta. Dün akşamdan bu yana Hakkari Dağlıca'dan şehit haberleri geliyor. Ancak şehit sayısına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, canlı yayında Dağlıca'daki terör saldırısı ve TSK'nın neden şehit sayısıyla ilgili henüz açıklama yapmadığına dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

GENELKURMAY ŞEHİT SAYISINI AKŞAM SAATLERİNDE AÇIKLADI

Dün gerçekleşen PKK saldırısı sonrası Dağlıca'daki şehit sayısına ilişkin Genelkurmay Başkanlığı bugün akşam saatlerinde saat 17.05'te bir açıklama yaptı.

Mete Yarar, katıldığı Bugün Tv canlı yayınında "Bugünün konusu şu; magazinsel anlamda kaç şehidimiz olduğudur. Benim için 1 ile 100 arasında fark yok. Önce oradaki canlarımıza ulaşalım, sonra eleştirilerimizi yapalım" diyerek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"RÜTBESİ MAKAMI NE İSE ÖNCE ONLARA ULAŞALIM"

İnsanlar şehit olan ya da yaralı olan arkadaşlarına tırtnaklarını kazarak ilerliyorlar. Bu arkadaşlarımız ki magazinsel anlamda kaç şehidimiz olduğudur. Benim için 1 ile 100 arasında fark yok. Rütbesi makamı ne ise önce onlara ulaşalım. Oradaki çocuklarımıza moral verelim. Kendi ülkemizin topraklarında askerlerimize ulaşmak önceliğimiz olsun.Oradaki ana kuzularına ulaşmak en önemli konu.

"İNSANLAR ÖNCE GOOGLE EARTH'A GİRİP DAĞLICA'YA BİR BAKSIN"

Dağlıca bölgesine insanlar google earHt'tan baksınlar. Oradan bakamıyorlarsa arşivden baksınlar. Hiç bir şey yapamıyorlarsa çok yağmur yağdığında araçlarını sağa çekip beklediklerini düşünsünler. Ya da yoğun sis altında araç kullanırken bir metre önlerini göremeyip araçlarını sağa çekip beklediklerini düşünsünler.

"BİR TARAFTAN SİS, BİR TARAFTAN YAĞMUR BİR TARAFTAN DOÇKA MERMİLERİ"

Bir taraftan yağmur altındalar, bir tarafta doçka saldırısı altındalar bir taraftan da arkdaşlarına ulaşmak derdindeler. O çocuklara ulaşacacklar. Ne bedel ödenirse ödensin. Bir şehidimizi vermek için 4 şehit verdik. Ulaşılacak. O çocuklar geri adım atarak gitmiyorlar. Tırnaklarıyla kaza kaza gidiyorlar. Ben de tablo çiziyorum ya, daha sonra bu tablonun nedenlerini tartışalım. Bugün anası babası olan çocuklar kardeşlerine ulaşmak için ölümü göze alıyorlar.

Haberin Devamı

"600 KİLO PATLAYICIYA HANGİ SİLAH DAYANIR"

Suriye'den öyle silahlar elde ettiler ki. Biz Suriye'deki olayları anglamıyoruz diye isyan etmiştik. Bu silahlar Türkiye'de kullanılacak dedik. IŞİD bahane dedik. Anti tank mayınına karşı tank bile dayanmaz. Bunların hiç biri tank değil. Bunlar patlayıcıya karşı dayanıklı. 600 kilo patlayıcıya hangi zırhlı aracı koruyacaksınız.

"ASKERLER REHİN Mİ ALINDI" İDDİASI

İrtibat kesilen askerler ulaşılmadan söylenen her şey spekülasyon. Oraya ulaşılmadan söylenecek her şey afaki sayılır. TSK'nın açıklama yapmamasının nedeni bir şey bilmeden açıklama yapmıyor.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer35218","35218","201509","35218-358039.jpg","1", "0","Mete Yarar: Şehit sayısı açıklanamıyor çünkü...");