Dünya Dağlık Karabağ'da ateşkes

Dağlık Karabağ'da ateşkes

Paylaş
Dağlık Karabağ'da ateşkes

Reuters, günlerdir Azerbaycan ve Ermenistan arasında çatışmaların yaşandığı Dağlık Karabağ'da tarafların ateşkes konusunda anlaştığını öne sürmüştü ancak Azerbaycan 'Haberimiz yok' demişti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı daha sonra çatışmaların durdurulduğunu açıkladı

Ermenistan tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan ve Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde anlaşmaya varıldığı iddia edilmiş, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise bu konudaki iddiaları yalanlayarak "Ateşkesten haberdar değiliz" demişti.

Ancak daha sonra Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çatışmaların durdurulduğunu açıkladı.



70 ERMENİSTAN ASKERİ ÖLDÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamada, cephe hattındaki gerginliğin devam ettiği, Ermeni güçlerin kaybettikleri mevzileri geri alma girişimlerinin başarısız olduğu, Azerbaycan sivil yerleşim birimlerinin ateşe tutulduğu bildirilmişti.

Bunun üzerine Azerbaycan ordusunun açtığı ateşle Ağdere bölgesinde Magadiz mıntıkasında Ermeni askeri karargahının imha edildiği belirtilmişti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Azerbaycan Savunma Bakanlığı, çatışmalarda Ermeni güçlere ait beş tank ve mühimmat dolu beş aracın içindekilerle birlikte imha edildiğini, yaklaşık 70 Ermeni askerin öldürüldüğünü duyurdu.



16 AZERBAYCAN ASKERİ ŞEHİT

Açıklamada, son iki gündeki çatışmalarda 16 Azerbaycan askerinin şehit olduğu belirtildi.

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda Ermeni güçlerin sivil yerleşim birimlerini top atışına tutması sonucu Turane Hasanova adlı Azeri bir genç kız da hayatını kaybetti. Ermeni güçlerin ateşi sonucunda Terter'in Hasankaya köyünde merminin eve isabet etmesi sonucu 16 yaşındaki Hasanova yaşamını yitirdi.

Azeri yetkililer, çatışmaların başlamasından bu yana dört Azeri sivilin hayatını kaybettiğini, 17'sinin de yaralandığını bildirdi.


Azerbaycan ordusu tarafından ateşlenen bir Grad füzesi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda Ermeni silahlı güçlerine bağlı 170 asker öldürüldüğü, 12 zırhlı araç imha edildiği belirtilmişti.

İRAN: AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN GERİLİMİNDE TARAFSIZIZ

İran, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan askeri çatışma konusunda "tarafsız" olduğunu belirtti.

Azerbaycan -Ermenistan cephe hattındaki çatışmalar nedeniyle İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış politika Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı temsilcisinin de katıldığı bir toplantı düzenlendi.

İki ülke arasında devam eden çatışmalar ve çatışma bölgesinden İran'a atılan mühimmat konusunda komisyon üyelerine bilgi veren Dışişleri Temsilcisi, İran'ın yaşanan gerilim konusunda " tarafsız " bir politika izlediğini söyledi.

Komisyon üyelerinden milletvekili İbrahim Ağa Muhammedi, yaptığı açıklamada, " Toplantıda çatışmaların, var olan hassasiyetler nedeniyle her iki ülkenin de yararına olmayacağın altı çizildi. İran da tarafsız bir tutum izleyerek çatışmaların durdurulmasına çalışıyor " diye konuştu.

Haberin Devamı