Sağlık Daha beyaz dişlere sahip olmak için bunu yapın

Daha beyaz dişlere sahip olmak için bunu yapın

Paylaş
Daha beyaz dişlere sahip olmak için bunu yapın

Bembeyaz dişlerle muhteşem bir gülüşe sahip olabilmek herkesin hayali. Son günlerde birçok kişinin deneyip başarılı sonuçlara ulaştığı bir yöntem bulunuyor. Bu yönteme göre, hindistan cevizi yağı kısa sürede dişleri beyazlatıyor ve doğal olduğundan dolayı diş minesine de zarar vermiyor

Her şey dış görünüşle alakalı olmasa da herkes muhteşem gülüşlere sahip olmak istiyor. Bazı nedenlerden dolayı çoğu insan dişler konusunda o kadar şanslı olamıyor. ABD’de yapılan araştırmalara göre yetişkinlerin %47.2’si 30 yaşına kadar dişleriyle sorunlar yaşıyor.

Newsner.com'un haberine göre; son günlerde hemen hemen herkesin denediği ve başarılı sonuçlar aldıklarını söyledikleri bir yöntem var. Bu yönteme göre kullanıldıktan 10 dakika sonra dişler olduğundan daha beyaz görünüyor.

Daha beyaz dişlere sahip olmak için ne yapılabilir?


Diş beyazlatma operasyonları bir hayli masraflı olabiliyor. Üstelik bir kez diş beyazlattıktan sonra bir yıl boyunca bu operasyon tekrar geçirilemiyor ve diş beyazlatma operasyonunun yılda bir tekrarlanması gerekiyor. Fakat hindistan cevizi yağı bu operasyonlara göre hem daha uğraşsız hem daha hızlı hem de daha doğal. Bu yönteme göre, hindistan cevizi yağı kısa sürede dişleri beyazlatıyor ve doğal olduğundan dolayı diş minesine de zarar vermiyor.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı (alternatif olarak susam yağı)

Nasıl yapılıyor?

Dişleri fırçalamadan önce bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 10 dakika boyunca ağızda çalkalanır. Yağ, ağızdaki salya sayesinde dişlerde ince ve beyaz bir tabaka oluşturur. En önemli nokta ise ağzı doğru bir şekilde çalkalamak. Ağızdaki toksinleri emmesi ve ağzı temizlemesi için dişe, diş etlerine ve dile hindistan cevizi yağı değmelidir. 10 dakikanın ardından hindistan cevizi yağı lavaboya çıkartılır.




Yöntem Hindistan’da yıllardan beri çoğu kişi tarafından sıkça kullanılıyor.

Yöntemin amacı hindistan cevizi yağının içerdiği maddeler sayesinde ağızdaki bakterileri öldürmek. Aynı zamanda bu maddeler ile dildeki ve diş etindeki bakteriler de yok oluyor.

Deneyenlerden etkili sonuç

Yöntemi deneyen birçok kişi başarılı sonuçlar aldıklarını söylüyor. Hatta bu yöntemi destekleyen bilimsel bir makale bile bulunuyor.

Tabiki hindistancevizi yağının dişleri saniyeler içinde beyazlatması beklenemez. Ancak bu araştırmaya göre yöntem sayesinde dişlerde uzun vadede inanılmaz gelişmeler görülüyor.

Haberin Devamı