Önceki Fotolar

Daha lezzetli tavuk pişirmek için 14 püf noktası

Sofralarımıza en sık konuk olan besinlerden biri tavuk. Pişirmenin de birçok farklı yöntemi var. Peki daha lezzetli tavuk yemekleri yapmanın sırrı nerede saklı? İşte sizin için 14 ipucu...

20 Nisan 2019, Cumartesi 12:41
A A

Göğüs etini düdüklü tencerede pişirirseniz, pişirme süresini 8 dakikaya kadar indirebilirsiniz. Bu metot, dondurulmuş tavukta da işe yarar. Ancak tavuğunuz dondurulmuşsa 10 dakika pişirmeniz gerekir. Üstelik tencereye atmadan önce buzunu çözdürmenize de gerek kalmaz.

Tavuklarınızı fırın kâğıdından paketler içinde fırınlarsanız, hem nefis bir buğulama lezzeti elde edersiniz, hem de bulaşık çıkarmamış olursunuz. Üstelik bu paketleri önceden yapıp dolapta saklayabilir, yemek saatinde kısa sürede pişirip sofraya koyabilirsiniz.

Tavuğu fırında bütün halde pişirirken yağlamak yerine, delikli bir bezi tereyağına batırıp tavuğunuzun üzerine örtün. Böylece güzelce kızarmış ve çıtır çıtır bir tavuk elde edersiniz.

Tavuğu fırında bütün halde pişirirken yağlamak yerine, delikli bir bezi tereyağına batırıp tavuğunuzun üzerine örtün. Böylece güzelce kızarmış ve çıtır çıtır bir tavuk elde edersiniz.

Hürriyet / Leziz

Sıradaki haber yükleniyor...