Bakım 1970'lere dönüş: Dalgalı saç nasıl yapılır?

1970'lere dönüş: Dalgalı saç nasıl yapılır?

Paylaş
1970'lere dönüş: Dalgalı saç nasıl yapılır?

1970'lerde ortaya çıkan kanat gibi iki yandan ayrılmış dalgalı saç şekli, Charlie'nin Melekleri" adlı televizyon şovundaki rolüyle ünlü olan Farrah Fawcett sayesinde sevildi. Hem erkekler hem de kadınlar tarafından sevilen bu saç, herkes tarafından kullanılmaya başlandı. En iyi görünüm için önce saçlarınıza kat attırmalı, ardından dışa dalgalarla kanat şekli vermelisiniz. İşte dalgalı saç yapımındaki tüm detaylar.

Kanat görünümlü dalgalı saç yapmanın ilk kuralı, katlı bir saç kesiminizin olmasıdır. Buna kahküller de dahil. Dalgalı saç modeli yapmak için önce saç tipinize uygun bir şampuanla saçınızı yıkayıp, ardından saç kremi uygulamalısınız. Saçınızı kısmen havluyla kurulayın, böylece kesmeniz daha kolay olacaktır. Saçınızı tarayın ve karışan yerleri açın. Daha sonra başınızı yere eğin ve saçınızı tersten de tarayın. Başınız yere bakıyorken saçınızı düz bir şekilde kesin. Bu saçınızda katmanlar yaratacaktır. En kısa katman alnınıza en yakın olan katman olacaktır ve diğer katmanlar iki ila üç kat daha uzun olacaktır. Saçınızı kestikten sonra, üst katlar kulaklarınızın hemen üstüne düşer. Saçınızın önünü ve arkasını kontrol etmek için aynaya bakın. Kontrol etmek için iki ayrı aynadan yardım alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Katlı saç nasıl dalgalandırılır?

Saçınızı şampuan ve saç kremi ile iyice yıkayın. Hala nemliyken saçınıza hacim kazandırıcı ürün uygulayın.

Saçınızın uçlarını etrafında döndürmek için büyük, yuvarlak bir fırça kullanarak saçınızı kurutun. Saçınızı bükerek fön makinesi ile senkronize şekilde aşağı doğru fönleyin. Saç stilinizin sabit kalması için saç spreyi uygulayın.