Dünya Danimarka'da 2 saldırının zanlısı öldürüldü!

Danimarka'da 2 saldırının zanlısı öldürüldü!

Paylaş
Danimarka'da 2 saldırının zanlısı öldürüldü!

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da dün akşam saatlerinde ifade özgürlüğü konulu bir toplantıya yönelik silahlı saldırıda bir sivil ölmüş, 3 polis yaralanmış. Kentte gece yarısından sonra da bir sinagog yakınında ateş açıldı, 2 polis yaralandı, 1 sivil öldü. Polis, iki saldırının zanlısı olduğu belirtilen bir kişiyi Kopenhag'da vurarak öldürdü

Polis, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki saldırılarla ilgisi olduğu düşünülen bir kişinin vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Kopenhag'da dün din ve ifade özgürlüğü konferansına silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda bir kişi ölürken, üç polis memuru da yaralanmıştı.

Akşam saatlerinde ise şehirdeki en büyük sinagoga ateş açılmış, bir Yahudi ölürken iki polis memuru da yaralanmıştı.

Polis, şüphelinin sinagogun beş kilometre uzağındaki Norrebro bölgesinde vurulduğunu söyledi.

Açıklamada, kamera görüntülerinden elde edilen istihbarat uyarınca vurulan kişinin her iki saldırıda da yer aldığı, saldırıya başka birinin dahil olmadığı öne sürüldü.

Emniyet Müdürü Torben Molgaard Jensen, basın toplantısında yaptığı konuşmada "Her iki olayın ardında da aynı failin olduğunu düşünüyoruz ve bu failin, polis memurları tarafından vurulan kişi olduğuna inanıyoruz..."şeklinde konuştu.

Jensen, polisin şehirde aldığı yoğun önlemlerin devam edeceğini söyledi.

Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ise "çok üzgün bir sabaha uyandıklarını" belirtti ve olayları "Danimarka'nın toplumsal değerlerini küçümseyen terör saldırıları" olarak tanımladı.

Başbakan Schmidt'in açıklaması şöyle devam etti:

"Polisin her iki saldırının arkasında olduğu düşünülen kişiyi etkisiz hale getirmesine çok sevindim. Herkesi polisin uyarılarını dikkate almaya ve dikkatli olmaya davet ediyorum."

Haberin Devamı