Yaşam Danışman hizmetli seksshop

Danışman hizmetli seksshop

Paylaş
Danışman hizmetli seksshop

Erotik shopları şehrin merkezindeki binaların üst katlarında görmeye alışığız. Bu mağazalar müşteri girerken başkaları görmesin diye genelde bir işhanında bulunur

MERVE ÖZAYTEKİN

Haberin Devamı

mozaytekin@posta.com.tr

İnternet çağında yaşıyoruz. Artık böyle kaygılara gerek yok. Seksshop’tan alışveriş yapmak isteyenler kimseden saklanmak zorunda değil. www.sihirlidokunuslar.com.tr adresli siteye giriyor, seks oyuncakları, seksi iççamaşırlar, vibratör ve mastürbatörler satın alabiliyorsunuz. Sitenin sahipleri iki genç kız. Selin Keleşer (25) ve Sonay Onur (31).

Sitelerini benzerlerinden ayıran en önemli özellik bir blogla desteklenmesi. blog.sihirlidokunuslar.com.tr’den uzmanlara cinsel sağlıkla ilgili sorular sorabiliyor, uzmanların makalelerini okuyabiliyorsunuz. Türkiye’de ilk kez danışmanlarıyla hizmet veren seksshop Sihirli Dokunuşlar’ı ve hikayesini kurucularından dinledik...

Karşımda iki genç kız oturuyor. Siz kimsiniz, kaç yaşındasınız?

Haberin Devamı

Selin Keleşer: Hem genç olup hem de böyle bir işe kalkışmamıza herkes şaşırıyor. Ben 25 yaşındayım. Asıl işim iletişim danışmanlığı. Birkaç yıldır bir ajansta çalışıyordum. Ortağım Sonay’ın çalıştığı şirket bizim ajansımızın müşterisiydi. Birlikte çalışmaktan çok keyif alıyorduk. Tatillere çıkıyorduk. Birbirimizi tamamladığımızı ve bir gün kendi işimizi kuracağımızı düşünüyorduk. Sonay Onur: Ben de 31 yaşındayım. Ailem Almanya’ya 50 yıl önce çalışmak için gitmiş. Ben de orada doğdum büyüdüm. İktisat üzerine eğitim aldım. 2005’te hayatımda değişiklik yapmak için İstanbul’a geldim. Bir Alman şirketinden iş teklifi alınca İstanbul’a yerleştim. Çalıştığım firmanın pazarlama bölümündeydim. Selin’le sık sık görüşüyor, tatillere çıkıyorduk. Seksshop açma fikri doğunca ikimiz de işi gücü bıraktık.

Açık söyleyin kimin fikriydi seksshop açmak?

S.O.: Benim. Türk kızlarının Avrupa’dakilere göre kadın-erkek ilişkilerinde çok özgür, aile hayatında ve cinselliği yaşarken çok rahat olduklarını gördüm. Ama dışarıya gösterdikleri anne-babaların görmek istediği bir profildi. Ne zaman ben seksshop, oyuncaklar, mastürbasyon konusuna girsem önce kemküm ediyor, biraz üstlerine gidince rahatlayıp konuşabiliyorlardı. Online bir seksshop açsak, kendilerini çok daha özgür hissedecekler diye düşündüm.

Haberin Devamı

Almanya’da durum nasıl?

S.O.: Almanya’dakiler de bu konuda çok rahat diyemem. Onlar da bir seksshop’a girip alışveriş yapamazlar. Eğer yapacaklarsa gizli yapmak isterler. Gizli paketlerde ürün ellerinde olsun isterler. Alman arkadaşlarım sekshop’a girmeye çekinirlerdi. Ben onların yerine girerdim. Meraktan bakardım. Arkadaşlarıma hediye alır, sürpriz yapardım. Seksshop fikrimi hemen Selin’e açtım. Selin önceleri pek ciddiye almadı... S.K.: Ailenin, toplumun onaylamama ihtimali olan aşk da, iş de önce ürkütücü gelir. Sesksshop açma fikri beni de bu nedenle ürküttü. Sonay benimle işin detaylarını paylaştı. Tamamen ticari düşünmeye, bunu iş olarak görmeye başladım. İkimiz de işimizden ayrıldık. Borç harç, bir de risk alarak işin içinde bulduk kendimizi. S.O.: İş ciddiye varana kadar seksshop açtığımızın farkında bile değildik. Tasarım harikaları satan bir dükkan gibi düşünüyorduk. Ama bayağı bayağı seksshop açmışız.

Ailelerinizin tepkisi ne oldu?

Haberin Devamı

S.O.: Benim ailem Trabzonlu. Türkiye’nin 50 yıl önceki kültürel yapısını bize gurbette yaşatan bir jenerasyon. Bir şey diyecekler diye ödüm kopuyordu. Başta ailemle bu nedenle paylaşmadım. Sonra yengem, ablam ve yeğenlerim gibi ailenin kadınlarıyla bu konuyu paylaştım. www.sihirlidokunuslar.com.tr’yi gösterdim. Çok beğendiler. İtici bir görüntü görmedikleri için rahatsız olmadılar.

Yengeniz ağabeyinizle paylaşınca ne oldu durum?

S.O.: Ondan da çekiniyordum. “Seksshop mu, okey!” demiş sadece. Beni görünce de hemen ciroyu sordu. Aklı orada! Ben çekinirken tavsiyelerde de bulundu. Hiç beklemediğim tepkiler verdiler. Şimdi ailedeki doğum günü hediyeleri bizim siteden çıkıyor! S.K.: Sonay’ın ailesinin verdiği tepkiyi kendi ailemden bekliyordum. Benimkiler bu işe girdiğimi çıkan ufak bir haberden gördüler. Çook kızdılar. Telefonumu kapatmak zorunda kaldım. Biz Malatyalı’yız. İstanbul’a yıllar önce yerleşmişiz. Ama tutucu değil, çok modern bir aileyiz aslında. Ailenin küçük kızı olduğum için işi kişiselleştirdiler. Duygusal tarafından baktılar, ticari yönünü unuttular. Ama artık onlar da alıştı.

Haberin Devamı

Erkek arkadaşlarınız ne tepki verdi?

S.K.: O da olumsuz tepki verebilirdi. Ayrılabilirdi benden. Ama hiçbir tepkisi olmadı. Aksine destek oluyor. Meğer bu işte erkek gözü çok önemliymiş. Yeni gelen ürünlerde ondan yorum alıyoruz.

‘Siparişte İstanbul birinci Antalya ikinci sırada’

Sizin diğer sitelerden, ve şehir içindeki dükkanlardan farkınız ne?

S.O.: Bu işe başlamadan benzerlerimizi çok araştırdık. Şehir içindeki mağazalara da girdik. Açıkçası şehir içindeki mağazalarda kadın olarak çok rahat gezemedik. Bizde satılan ürünlerin hepsi tasarım ödüllü ve Avrupa’nın bu işi en iyi yapan markalarından ithal. Hem hijyenik hem de kullanımı kolay, anlatımları açıklayıcı. S.K.: Sitedeki sunumumuz çok kaliteli. Siteye bakınca rahatsız edecek bir içerikle karşılaşmazsınız. En önemli özelliğimiz şu ki bize rahatlıkla her konuda danışabilirler.

Ne gibi mesela?

S.K.: Blog.sihirlidokunuslar.com.tr adresli bir blog kurduk. Burada videolarla, yazıyla ve dijital çizimlerle ürün kullanımını anlatıyoruz. Ürünlerin kullanımı çok basit olsa da daha önce böyle ürünlerle karşılaşmamışlar. Kullanmadan bilgi sahibi olmaya ihtiyaç var. Biz ne kadar telefonda açıklamaya çalışsak da, soru sormaya çekinenler çıkıyor. Biz de buyrun blogumuzdan okuyun dedik. S.O.: Dedik ama yine de telefonların ardı arkası kesilmedi. Baktık, ürünlerin dışında bize cinsel sağlıkla ilgili birçok soru geliyor. Yanıtsız kalmak istemedik. Telefonu kapatıp doktor arkadaşlarımıza danışır olduk. O da çok zor oldu. En iyisi biz profesyonel bir isme bu işi teslim edelim dedik. Yakında CİSED (Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği) bünyesindeki ürologdan psikologa tüm uzmanlar sitemiz üyelerine yardımcı olacaklar. Bir de blogda bilgilendirici makaleler yer alıyor.

Ne gibi sorunlarla karşılaştınız?

S.K.: Kadınlar vücutlarını pek tanımıyor. Cinsel sağlığı için nelerden hoşlanıyor, nelerden zevk alıyor bilmiyor. Vibratör kullanırsa neye faydası olduğunun farkında değiller. Halbuki vibratör 1800’lerde cinsel sağlık amaçlı üretilmiş. Bunun gibi birçok bilinçsizlikten kaynaklanan sorun başgösteriyor. Kadınlarda vajinismus sorunu çok fazla. S.O.: Erkeklerde de sertleşme problemi. Kilodan, çeşitli sağlık sorunlarından kaynaklandığı söyleniyor. 40 yaş üstünde çoğunlukla bu problem var sanırdık. Sorulardan anladıkki sertleşme sorununun yaşı 20’lere düşmüş.

Ürünlere ilgi de sorunlarla doğru orantılı mı?

S.K.: Genelde evet. Erkekler en çok penis halkasını soruyor. Sertleşmeyi sağlıyor ve erken boşalmayı engelliyor diye. Onun yanı sıra sertleşme kremi ve spreyi var. Ama halka kan dolaşımını yavaşlatıyor ve kullanımını seviyorlar.

S.O.: Çiftler arasında We-vibe adlı ürün çok popüler. Bu oyuncak iki tarafa da cinsel ilişki sırasında zevk veriyor. Ürün kadının vajinasına yerleştiriliyor, sevişirken iki taraf da zevk alıyor. Bir de erkekler arasında tenga ürünleri çok popüler.

O nedir?

S.O.: Erkek mastürbatörleri. Bu ürünler arasında da en çok ‘yumurta’ tutuluyor. 6 çeşit yumurta var. Hepsinin iç dokusu farklı ve bambaşka deneyimler yaşanabiliyor. S.K.: Aslında kadınlar arasında da popüler bir ürün bu. Çünkü kadınlar seyahate gittiklerinde erkeklere yumurta hediye ediyor. ‘Ben yokken başklarıyla ilgilenme’ mesajı veriyor. Erkekler seyahate giderken de yumurtaları rahatlıkla yanlarında götürebiliyorlar.

Kimler sizi arıyor?

S.K.: Siteyi kurarken her şey kadın için diye düşündük. Ama müşterilerimizin yüzde 80’i erkek. Erkekler kadınlar için de alışveriş yapıyorlar. Cinselliğin özgürlüğünü kadına erkek veriyor. Bazı kadınlar bir araya gelip sipariş veriyorlar. Gençler çoğunlukla eğlence amaçlı sipariş veriyor. 40 yaş üstü de cinsel hayatına hareket ve heyecan katmak için. En çok İstanbul’dan sipariş alıyoruz. İkinci sırada Antalya geliyor. Seksi iççamaşırları ve kıyafetler için de Doğu ve Karadeniz’den sipariş geliyor. S.O.: Kadınlar penis şeklindeki vibratörlerden artık pek haz etmiyorlar. Biri görür de anlaşılır diye herhalde. Tasarımları şahane olan vibratörleri tercih ediyorlar çoğunlukla.