Gündem Danıştay, YÖK'e kapıları kapattı

Danıştay, YÖK'e kapıları kapattı

Paylaş
Danıştay, YÖK'e kapıları kapattı

Danıştay, “C, D. E... Z'ye kadar formülümüz var” diyen YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan'a, “Yeni düzenlemeyi de uygulatmam. Atacağınız her adım öğrenciler için sıkıntı yaratır” mesajı verdi

‘YETKİ SINIRSIZ KULLANILAMAZ’

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversiteye giriş sınavında imam hatiplerin de aralarında olduğu meslek liseleri ile düz lise mezunlarının katsayılarını eşitlemişti. Danıştay bu kararın yürütmesini durdurmuştu. YÖK hukuk engelini aşmak için meslek lisesi katsayısını 0.13, düz lise katsayısını 0.15 yapıp sembolik bir fark bırakmıştı.

Önceki gün bu kararın da yürütmesini durduran Danıştay 8. Dairesi, gerekçeli kararını yayınladı. Danıştay’ın gerekçeli kararında, “İdarenin (YÖK) katsayı konusunda takdir yetkisi vardır. Ancak bu yetki sınırsız biçimde kullanılamaz. Durumları farklı olanların değişik kurallara bağlı tutulması eşitliğe aykırı sayılamaz” denildi.

ÇUBUKÇU: YÖK’ÜN YETKİSİNDE

Danıştay, “C, D. E... Z’ye kadar formülümüz var” diyen YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan’a, “Yeni düzenlemeyi de uygulatmam. Atacağınız her adım öğrenciler için sıkıntı yaratır” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise “YÖK, kaynağını Anayasa’dan alan bir kurum. 1999’daki YÖK nasıl bu kararı (farklı katsayı uygulaması) alabildiyse, bugünkü YÖK de aynı değişmeyen yasa maddesini kaynak göstererek böyle bir karar almıştır. ’O tarihte bu yetki kullanılabilir ama bugün kullanılamaz’ demek hukuk açısından sorunlu” dedi.