Ekonomi Dar gelirlilere bedava kaplıca

Dar gelirlilere bedava kaplıca

Paylaş
Dar gelirlilere bedava kaplıca

Özellikle kış ve bahar ayları kaplıca mevsimi. Cilt hastalıkları, akciğer, karaciğer, romatizma gibi birçok hastalığı tedavi edici etkisi olan kaplıcalar, suları ve çamur bayolarıyla şifa arayanların vazgeçilmez adresi.

GÜLTEN UĞURLU

Haberin Devamı

Türkiye, termal kaynak zenginliği açısından Avrupa’da birinci, dünyada ise 7’nci ülke özelliğine sahip.

TERMAL ZENGİNLİK

Türkiye’de 1100 termal kaynağı, 264 ruhsatlı kaplıca tesisi ve 500 termal su imkanı bulunuyor. Bu zenginliklerden turistler ve parası olanlar her zaman yararlanabilirken, dar gelirlinin de kaplıcalara ücretsiz gitmesi mümkün. Parayı devlet ödüyor. Genel Sağlık Sigortası kapsamında bulunan kişilerin kaplıca tedavilerine ait yol, gündelik ve refakatçi gideri de karşılanıyor.

260 TESİSTE GEÇERLİ

Yapılan muayeneler sonrasında kaplıca tedavisine gönderilen dar gelirli ve işsiz hastaların yararlandığı ücretsiz kaplıca hizmetinde tesis sayısı, dün itibarıyla artırıldı. Ücretsiz uygulamanın geçerli olduğu 254 tesis sayısı, 260’a çıkarıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) masraflarını ödeyeceği kaplıca tesislerinin listesine, sgk.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Haberin Devamı

İŞLETME İZNİNE DİKKAT!

Sağlık Bakanlığı’ndan işletme izni almış Yozgat’tan Yalova’ya, Bursa’dan Kahramanmaraş’a, Afyonkarahisar’dan Kırşehir’e kadar 260 işletme dışındakilere giden kişiler, dar gelirli ve fizik tedavi hastası da olsa destekten yararlanamayacak. Bu nedenle, kaplıcaların Sağlık Bakanlığı’ndan işletme izni olup olmadığına dikkat etmek gerekiyor.