Dargeçit Dargeçit'te bağımlılıkla mücadele farkındalık yürüyüşü

Dargeçit'te bağımlılıkla mücadele farkındalık yürüyüşü

Paylaş
Dargeçit'te bağımlılıkla mücadele farkındalık yürüyüşü

Dargeçit'te bağımlılıkla mücadele farkındalık yürüyüşü

Mehmet Halis İŞ/ DARGEÇİT (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Dargeçit ilçesinde, 'Bağımlılıkla Mücadelede El Ele' projesi kapsamında farkındalık yürüyüşü yapıldı. Dargeçit Kaymakamlığı himayesinde, Mardin İl Sağlık Müdürlüğü'nün destekleriyle farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş düzenlendi.
Etkinlikte gençleri madde bağımlılığı başta olmak üzere sigara ve alkolün sağlığa olumsuz etkileri konusunda bilinçlendirmek ve madde bağımlısı gençlerin yaşadıkları sorunlar ve kötü koşullarla ilgili gençlere uyarıcı mesajlar vererek farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş düzenledi.
Yürüyüş, Midyat yolu üzerinden önünden başlayarak Gençlik Merkezine kadar devam etti. Yürüyüşe, Dargeçit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Rızvan Eroğlu, Dargeçit Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Selçuk Özdeniz, Dargeçit Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şehmus Ertekin, il sağlık müdürlüğü çalışanları, ilçe kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Etkinliğe genç kız ve erkekler de bisikletleri ile yürüyüşe destek verirken, genç kızlar da ellerinde 'Beden ve Ruh Sağlığı Bir bütündür', 'Çaresiz Değilsiniz, Ruhsal Hastalıklar Tedavi Edilebilir' ve 'Sağlıklı Bir Yaşam için Ruh Sağlığımıza Önem Verelim' yazılı dövizler taşıdı. Yürüyüşte ilçe Kaymakamı Rızvan Eroğlu da bir süre gençlerle bisiklet sürdü.
Düzenlenen etkinlik ile ilgili açıklama yapan Dargeçit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Rızvan Eroğlu, "Bağımlılıkla mücadele ve sporun önemine vurgu yapmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Tabi bağımlılıkla mücadele ederken aklımıza belki uyuşturucu gibi kötü bağımlılıklar gelse de biz özellikle sigara ve alkolün de büyük bir bağımlılık oluşturduğunu düşünüyoruz. Öncelikle bunlar ve bunun yanında tüm kötü bağımlılıklara karşı mücadeleyi öneriyoruz ve sporun da bu mücadele de en önemli alan olduğunu düşünüyoruz. Spor önemli, spor yapan insanlar kötü alışkanlıklara daha az vakit bulabiliyorlar. Arkadaş çevreleri çok önemli. Eğer kendilerine masum gibi görünen tek dal sigara bile uzatan arkadaş çevreleri varsa onları uyarmaları, eğer uyarıları dikkate almıyorlarsa mümkün mertebe o çevreyi değiştirmeyi öneriyorum onlara. Bunun yanında kendilerine rol model aldıkları büyükleri ağabeyleri, ablalarıyla bir araya gelip onlarında deneyimlerinden de yararlanmalarını gerekir. Gençliğimiz bizim gençliğimizidir. Onları ne denli spor ve sanatla buluşturursak, sağlıklı nesiller yetiştirirsek geleceğimizin de o denli teminat altında olduğunu düşünüyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı