Ekonomi Darülaceze'ye yeni yaşam merkezi

Darülaceze'ye yeni yaşam merkezi

Paylaş
Darülaceze'ye yeni yaşam merkezi

Kurulduğu günden bugüne 30 bini çocuk, 100 bin kimsesizi ağırlayan Darülaceze, hızla artan yaşlı nüfus karşısında İstanbul Okmeydanı’ndaki yeri yetersiz kalmaya başlayınca yeni projelere odaklandı. / Meltem Kara'nın haberi...

Bunlardan ilki Arnavutköy’deki ‘Sosyal Hizmet Şehri Projesi’ olurken, ikincisi de Okmeydanı’ndaki yerleşkesinin arkasında yurt, üniversite ve ticari birimlerden oluşacak “Sosyal ve Kültürel Tesis” projesi olacak.

Haberin Devamı

TANITIMI YAPILDI

Darülaceze Başkanlığı’nın düzenlediği “Dünü, Bugünü ve Yarını ile Darülaceze” ve “Sosyal Hizmet Şehri Projesi”nin tanıtım programına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Darülaceze İdare Meclisi Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan’ın yanı sıra Darülaceze gönüllüleri, iş, sanat ve spor camiasından birçok isim katıldı.

600 MİLYON LİRA

Darülaceze’nin Sosyal Hizmet Şehri Projesi ile Arnavutköy Yassıören’de 150 bin metrekare alanda kurulacak yeni yaşam merkezinde 1500 kişinin ağırlanması hedefleniyor. Dört dönem mimarisine sahip olacak projede, ‘3Y’ olarak tanımlanan yavaş şehir, yatay şehir ve yaşanılabilir şehir konsepti hayata geçirilecek. Projenin ihalesi birkaç ay içinde yapılacak. Projenin yatırım maliyeti ise 600 milyon lira olacak.

Haberin Devamı

Yalnızca yerli üretim elektrikli araçların kullanılacağı, güneş ve rüzgar enerjisinden yararlanılacağı, yağmur sularının arıtılacağı proje akıllı şehir konseptiyle uygulanacak. Geçmişten geleceğe Darülaceze’yi temsil eden proje, çocuk merkezi, zihinsel engelli birimi, sağlıklı birimi, poliklinik, psikiyatri birimi, bağışçı birimi, servis birimleri, yatağa bağlı birimi, lojmanlar, cami ve kültür merkezinden oluşacak.

AKILLI PROJE KURUMA KAYNAK

Darülaceze’nin gündemdeki ikinci projesi de Şişli Darülaceze yerleşkesinin arkasında planlanan 900 yatak kapasiteli yurt, üniversite, ticari birimler ve otopark fonksiyonlarından oluşan proje. 35 bin 200 metrekarelik bu proje, gelecekte işletmeye verilerek, kuruma gelir kaynağı olacak ve hizmetlerinin artmasını sağlayacak. Ruhsatı alınan proje, şu anda temel aşamasında.

21'İNCİ YÜZYIL PROJESİ

Darülaceze İdare Meclisi Üyesi Bilal Erdoğan da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden itibaren Darülaceze’ye çok önem verdiğini hatırlatarak, “Kayışdağı’nda bir yerleşke Cumhurbaşkanımızın Belediye Başkanı olduğu dönemde yapılmış. İlk gerçek anlamda 21’inci yüzyıl Darülaceze projesi Arnavutköy’de yapılacak. Yaşlı bakım hizmetleri dünyada ticaretleştirilmiş. Ülkemizde bunun vakıf hizmeti halinde devam etmesi çok anlamlı. Bizim idare meclisi olarak üzerimize düşen bunların sürdürebilirliğini temin etmek” diye konuştu.

Haberin Devamı