Spor Darüşşafaka Doğuş Barcelona’yı eli boş gönderdi

Darüşşafaka Doğuş Barcelona’yı eli boş gönderdi

Paylaş
Darüşşafaka Doğuş Barcelona’yı eli boş gönderdi

Darüşşafaka Doğuş aldığı bu önemli galibiyetle playoff yarışında iddialı kalmaya devam etti

Maçta ilk iki dakika Barcelona’nın 2-3’lük üstünlüğüyle geçildi. Tyrese Rice ve Perperoglou’ndan gelen üç sayılık basketler ilk iki dakika sonunda skoru 2-6 yaparken temsilcimizde Scottie Wilbekin bulduğu orta mesafe isabetiyle skoru 4-6 yaptı. İlk dört buçuk dakika sonunda skor 4-11’e gelirken David Blatt da molasına başvurdu.

James Anderson’ın son dört dakikaya girilirken bulduğu üçlük isabeti skoru 7-11 yaptı. Son iki dakikaya girilirken ise Barcelona 7-13 önde olan taraftı. Maça iki takım da düşük yüzdeyle ve sert savunmalarla başlasa da Barcelona’nın bulduğu üç üçlük isabeti fark yaratan istatistikti. İlk çeyrek 11-13 ile tamamlandı.


'DAÇKA ÇOK İYİ SAVUNMA YAPTI'


İkinci çeyrek başında Ante Zizic’ten gelen smaç maçı 13’te eşitledi. Will Clyburn’den üst üste gelen iki turnike Daçka’yı 17-15 öne taşıdı. Clyburn’ün açık sahada vurduğu smaç ve aynı zamanda aldığı faul bu kez Bartzokas’ı mola almaya zorladı (19-15). Moladan da Daçka daha iyi dönen taraftı ve Zizic’ten gelen 2+1 ilk üç dakika sonunda skoru 21-15 yaptı
Birkan Batuk’un soktuğu üçlük farkı 9’a çıkardı (24-15).

Bu dakikalarda Daçka’nın savunma sertliği çok yüksek seviyeye çıktı. İlk beş dakika geride kaldığında Daçka maçta ilk kez farkı çift hanelere taşıdı (27-17). İlk yedi dakikada Barcelona sadece 6 sayı bulabilirken Daçka Clyburn önderliğinde farkı açmaya devam etti (34-19). Barcelona hiçbir şekilde skor üretemediği ikinci çeyrekte adeta domine edildi ve Daçka farkı 20’ye çıkardı (39-19). Son bir dakikaya girilirken Daçka’nın serisi 28-6’ya çıktı. İlk yarı sonunda da temsilcimiz 43-22 önde olan taraftı.


'REAKSİYON VEREMEDİ'


Üçüncü çeyreğin ilk üç dakikasında Daçka sayı üretemedi ve Barcelona bu çeyreğe 0-5’lik seriyle başladı. Temsilcimizin bu çeyrekteki ilk sayıları Ante Zizic’in 2+1’iyle geldi. Üçüncü çeyrekte ilk dört dakika 46-30 ile geçildi. Tyrese Rice’tan gelen iki saylık basket farkı 14’e indirince David Blatt molasına başvurdu.

Will Clyburn’den gelen üçlük isabet temsilcimize nefes aldırırken ilk beş dakika Darüşşafaka Doğuş’un 49-33 üstünlüğüyle geçildi. Stratos Perperoglou’ndan üst üste gelen dört sayı farkı 12’ye indirirken Wanamaker da çembere giderek 2 sayıyı geri aldı (51-37). Perperoglou’ndan gelen üçlük son 45 saniyeye girilirken farkı yeniden tek hanelere indirdi (51-42). Barcelona bu çeyrekte ikinci çeyrekteki Daçka dominasyonuna reaksiyon vermeyi başarırken çeyreği 53-42 geride kapadı.

Son çeyrek başına Daçka yine tutuk başladı, ilk iki buçuk dakika sonunda fark yediye kadar indi (54-47). Ancak Birkan Batuk’un hücum ribaundundan çıkardığı sayılar Daçka’ya nefes aldırdı.

İlk beş dakika sonunda Daçka 59-47 önde olan taraftı. Son dört dakikaya girilirken fark yeniden tek hanelere indi (59-52). Son üç dakikaya girilirken ise Zizic farkı yeniden çift hanelere taşıdı (63-52). Son bir dakikaya 65-56 önde giren temsilcimiz kalan bölümde hata yapmayarak sahadan galip ayrılmasını bildi.

Haberin Devamı