Datça Datça'da, 22 yıllık ekonomistin 2'nci diploması aşçılık oldu

Datça'da, 22 yıllık ekonomistin 2'nci diploması aşçılık oldu

Paylaş
Datça'da, 22 yıllık ekonomistin 2'nci diploması aşçılık oldu

Datça'da, 22 yıllık ekonomistin 2'nci diploması aşçılık oldu

MUĞLA'nın Datça ilçesinde 22 yıllık ekonomist Murat Erdönmez (44), öğrenci olarak yeniden başladığı eğitim hayatında bu kez girdiği üniversitenin aşçılık bölümünden birincilikle mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünden 1999 yılından mezun olan ve çeşitli işlerde çalıştıktan sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu aşçılık bölümünde 2 yıl önce eğitime başlayan Erdönmez, 3,90 not ortalaması ile okul birinciliğini kazandı. Turizm sektörünün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitim veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu'nda, 14 üncü dönem mezunları için okul binasında tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile tören başladı. 2020-2021 eğitim öğretim yılında, Aşçılık, Muhasebe ve vergi uygulamaları, Turizm ve otel işletmeciliği ile Marina ve Yat İşletmeciliği programlarından mezun olan 48 öğrenciden törene katılabilenlere diplomaları verildi.

Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Akın Taşçıkaraoğlu, geçen yılki mezuniyet töreninin pandemi nedeniyle uzaktan erişimle gerçekleştirildiğini hatırlatırken, YÖK kararı ile bu yıl yeniden birlikte olmaktan mutluğunu yaşadıklarını söyledi.

Okulu birincisi aşçılık bölümü mezunu Murat Erdönmez ise konuşmasında ikinci üniversite macerasına atılırken iyi bir hazırlık süreci geçirdiğini belirterek, "Derslerde, sınavlarda ve şu an çalışmaya başladığım işimde hep hazırlığın önemini gördüm. Arkadaşlarıma, mezunlara ve herkese şunu söylemek istiyorum. Eğer hazırlığı yapmakta başarısız olursanız, başarı da sizin için hayal olur. Pozitif düşüncelerin, her zaman etrafımızda pozitif yansıdığını gözlemledim. Bu nedenle herkesi pozitif düşünmeye çağırıyorum" diye konuştu.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla),(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı