Datça Datça'da 422 gün sonra pazar tezgahları normale dönüyor

Datça'da 422 gün sonra pazar tezgahları normale dönüyor

Paylaş
Datça'da 422 gün sonra pazar tezgahları normale dönüyor

Datça'da 422 gün sonra pazar tezgahları normale dönüyor

MUĞLA'nın Datça ilçesinde, koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında pazaryerlerinde tezgah sayılarının yarı yarıya azaltılarak yoğunluğun önlenmesi amacıyla, 4 Nisan 2020 tarihinde başlayan tek-çift numara uygulaması, yeni kademeli normalleşme dönemi ile birlikte sona eriyor.

İskele Mahallesi'nde 5 Haziran’da kurulacak olan belediye semt pazarının yanı sıra, 2 Haziran’da Özbel Üretici Pazarı ile 3 Haziran’da Palamutbükü semt pazarlarında, 422 gün sonra tüm gıda ve tuhafiye satıcıları aynı anda tezgahlarını açabilecekler. Datça'da yaklaşan turizm sezonu öncesi inşaat yasaklarının da 15 Haziran Salı gününden itibaren başlayacağı duyuruldu.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Belediye Meclisi’nin haziran ayı olağan toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, yeni kademeli normalleşme dönemi ile birlikte semt pazarlarındaki tek-çift numara uygulamasına son verildiğini açıkladı.

Datça'da bir yıldan fazla bir süredir, haftanın bir günü yerine iki gün pazar kurularak tek-çift numara uygulamasıyla tezgah sayılarının yarı yarıya azaltıldığına dikkat çeken Uçar, "Yeni kademeli normalleşme ile birlikte pazar yerlerinde tek-çift numara uygulamasına son veriyoruz. Bundan böyle tezgah numarası ayrımı yapılmaksızın esnafımız aynı gün tezgahlarını açabilecekler. Ancak pazar tezgahlarının aynı anda açılacak olması tamamen normale dönüldüğü anlamına gelmiyor. Sosyal mesafeyi koruyarak, tedbirleri elden bırakmadan duyarlı ve dikkatli alışveriş yapılmasını diliyorum. Keza pazarcı esnafımızın da her türlü önlemi almaları gerektiğini hatırlatmak isterim" dedi.

Belediye Başkanı Uçar konuşmasında yaklaşan turizm sezonu öncesi inşaat yasakları konusuna da açıklama getirdi. İnşaat yasaklarının 15 Haziran'da başlayacağına dikkat çeken Uçar, "Ses ve gürültü nedeni olan ağır tonajlı kamyonların kullanımı dahil olmak üzere inşaatlar 15 Haziran itibariyle sonlandırılacak. Datça'da inşaat yapanların, bu tarihe göre işlerini ayarlamaları gerekiyor. Biliyorum, pandemi sürecinde inşaat yapan arkadaşlarımızın da yeterli derecede personel bulup, taahhüt ettikleri işlerini zamanında bitiremediklerini, geç kaldıklarını biliyorum. Ancak ne olursa olsun, hiçbir inşaatçının, hiçbir vatandaşı huzursuz etme ve rahatsız etme lüksü yok. Böyle bir genelge yıllarca uygulanıyorsa, inşaat yapanlar bu kurala uymaları gerekir. Çünkü toplumun barışını ancak hepimiz kurallara uyarsak sağlayabiliriz" diye konuştu.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı