Datça Datça'da afetlere karşı farkındalık çadırı

Datça'da afetlere karşı farkındalık çadırı

Paylaş
Datça'da afetlere karşı farkındalık çadırı

Datça'da afetlere karşı farkındalık çadırı

MUĞLA'nın Datça ilçesindeki Cumhuriyet Meydanında her gün 19.00 ila 24.00 saatleri arasında vatandaşları olası afetlere karşı bilgilendirmek amacıyla kurulan afet farkındalık çadırı, ilgi görüyor.
İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 2021 Afet eğitim yılı etkinlikleri kapsamında, Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Datça MAG-AME/SAR (Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi Derneği) ve Datça TRAC (Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Afet ve Acil Haberleşme Hizmet Grubu) işbirliğinde kurulan afet farkındalık çadırında, toplumda afet bilincinin oluşturulması amaçlanıyor. Cumhuriyet Meydanında kurulan 16 metre kare alana sahip olan çadırda, mahalle afet gönüllüleri tarafından vatandaşlara, depremde doğru davranış şekilleri, deprem sonrası yapılması gerekenler ve yangın anında neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler veriliyor.
MAG-AME/SAR Muğla İl Koordinatörü Barış Muştu, çadırı ziyaret eden vatandaşlara ayrıca bilgilendirici broşürler dağıtıldığı belirterek, "Türkiye bir deprem bölgesi ne kadar çok vatandaşımıza Afet ve Acil durum da neler yapması konusunda ulaşırsak, toplumda afet bilincinin geliştirilmesi o kadar etkili olacaktır. Çadırımız 18 Ağustos gününe kadar her gün acık olacaktır. Sonrasında diğer mahallerimizde çalışmalarımıza yıl sonuna kadar devam edeceğiz. Herkese afetsiz günler dilerim" dedi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı