Datça Datça'da Gaziler Günü törenle kutlandı

Datça'da Gaziler Günü törenle kutlandı

Paylaş
Datça'da Gaziler Günü törenle kutlandı

Datça'da Gaziler Günü törenle kutlandı

MUĞLA'nın Datça İlçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen törene, Datça Kaymakamı Mesut Çoban, Datça Garnizon Komutan Vekili Hava Savunma Üsteğmen Salih Doğan, Datça Belediye Başkanı Vekili Mutlu Gündoğan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Datça İlçe Temsilcisi Kıbrıs Gazisi Emekli Deniz Kurmay Albay Candan Erdal, gaziler, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ve bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Muharip Gaziler Derneği Datça İlçe Temsilcisi Emekli Kurmay Albay Candan Erdal günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazilik unvanı verildiğini hatırlatan Erdal, "Mustafa Kemal Atatürk, milleti tarafından gazi unvanı verilen ilk askerdir" dedi.

Cumhuriyetin bugün dünden daha fazla iç ve dış kaynaklı terör örgütlerinin tehdidi altında olduğunu ifade eden Erdal, "Ortadoğu'da güçlü ve istikrarlı bir Türkiye, emperyalist güçler tarafından istenmemektedir. Emperyalist güçler bilmeliler ki Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek hür ve bağımsız yaşayacaktır' dedi.

Garnizon Komutan Vekili Hava Savunma Üsteğmen Salih Doğan ise konuşmasında Gaziler gününün önemine dikkat çekti. Doğan, "19 Eylül, Kurtuluş Savaşında, Kore savaşında, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda savaşan muharip gazilerin, Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve tüm malul gazilerin şeref günüdür" dedi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı