Spor Daum: Yönetimden destek görmedim

Daum: Yönetimden destek görmedim

Paylaş
Daum: Yönetimden destek görmedim

Fenerbahçe ile olan sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen Christoph Daum, sarı-lacivertli yönetimden hiçbir zaman destek görmediğini söyledi

Sütlüce’deki Miniatürk’te basın toplantısı düzenleyen Daum, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım tarafından birçok konuda haksız yere eleştirildiğini ifade ederek, "Fenerbahçe’yi daha ileri götürebilmek için çalıştım. Fakat Fenerbahçe yönetiminden hiçbir zaman destek görmedim" dedi.

"AYKUT ANTRENÖRLÜK DUYGULARINDAN KURTULAMADI"

Geçen sezon sportif direktör olan Aykut Kocaman ile her zaman çok iyi ilişkiler içinde olmaya çalıştığını anlatan Alman teknik adam, şöyle devam etti: "Bu maalesef kolay olmadı.

Aykut benim için çok iyi bir profesyonel antrenördür. Kendisi bu antrenörlük duygularından hiçbir zaman kurtulamamıştır. Devamlı antrenör olarak hareket etmiştir. Hiçbir kulüp iki antrenör tarafından yönetilemez.

Şu anda Aykut hedefine varmış vaziyette, antrenör oldu. Türkiye’de şampiyon olmasını ve Şampiyonlar Ligi’ne katılmasını temenni ederim."

"AYKUT FENERBAHÇE’YE UYGUN BİR ANTRENÖR"

Aziz Yıldırım’ın kendisiyle devam etmek istememe kararını saygıyla karşıladığını anlatan Daum, "Aykut çok iyi bir hoca.

Türkiye’de uzun süre antrenörlük kariyeri var. Aykut’un Fenerbahçe’ye uygun bir antrenör olduğuna inanıyorum" dedi.

"FUTBOLCULARIMLA İYİ İLİŞKİLER İÇİNDEYDİM"

Galatasaray maçında futbolcularla gerginlik yaşadığı şeklindeki haberlerle ilgili bir soruya Daum, şu cevabı verdi: "Maçtan sonra o olay yaşandı.

Futbolculara tüm kararları başkanın ve antrenörün alacağını söyledim. Bütün futbolcular benden özür diledi. Futbolcularımla her zaman iyi ilişkiler içindeydim. Tabii ki memnun olmayan oyuncular olmuştur."

"TEHDİT EDİLMEDİM AMA SÖYLENEN ŞEYİ ANLAYAMADIM"

Daum, Trabzonspor maçından sonra yönetimle yaptığı toplantıda, ailesinin tehdit edildiği iddialarının ve o gün ne olduğu şeklindeki soruyu, şöyle yanıtladı:

"Mart ayında önümüzdeki sezon için Aziz bey ile görüşmek istediğim de bu görüşmeleri Aykut ile yapmamı istedi ve ben de Aykut ile yaptım.

Yapmış olduğum analizleri toplantıda yönetime sundum. Türkiye’ye tekrar geldiğimde yönetimin almış olduğu kararları ilettiler. Alınan kararlara razı olmasam da Fenerbahçe’nin çalışanı olduğum için yönetimin aldığı kararları saygıyla kabul etmek mecburiyetindeydim.

Hiçbir zaman beni Fenerbahçe’nin tehdit ettiğini söylemedim. Fenerbahçe yönetimi tarafından tehdit edildiğimi söylemedim.

Sadece bu neticelerden sonra benim ve ailemin Türkiye’de yaşama garantisinin sağlanamayacağını ilettim. Tehdit edilmedim ama bana söylenen şeyi hiçbir zaman anlayamadım."

"EN BÜYÜK SORUN AZİZ YILDIRIM İLE TÜRKÇE KONUŞAMAMAKTI"

Daum, bir soru üzerine, "Benim yaşamış olduğum en büyük sorun, Aziz Bey ile Türkçe konuşamamaktı. Çünkü Aziz Yıldırım ile anlaşabilmek için onunla aynı lisanı konuşmak gerekiyor.

Aziz Yıldırım’ın Aykut ile direkt konuşabilme imkanı olduğu için herhalde bundan sonra her şey daha kolay olacaktır" dedi.

2

Haberin Devamı