Kırklareli Davet üzerine, Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna geldiler

Davet üzerine, Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna geldiler

Paylaş
Davet üzerine, Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna geldiler

Davet üzerine, Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna geldiler

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Valisi Osman Bilgin, Hakkari Derecik İMKB Çok Programlı Lisesinden 21 öğrenciyi Kırklareli'ne davet etti. Davet üzerine, Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna öğretmenleriyle gelen öğrencileri Vali Bilgin misafir etti. İlk defa ilçelerinden çıkan öğrenciler teşekkür etti.

Vali Bilgin "Hakkari, Şırnak, Muğla, Artvin, Kırklareli hiç fark etmiyor, biz bir bütünüz. Kırklareli mutluysa, Hakkari mutludur, Muğla mutluysa Artvin mutludur. Türkiye dünyanın en güzel ülkesidir. Dolayısıyla hepimiz aynı gemide bulunan yolcuyuz. Bu nedenle bu geminin su almaması gerekiyor. Biz birlikteliğimizi en üst seviyede tutuğumuz sürece bizimle savaşmak isteyen, bizi güçsüz kılmak, ayrıştırmak ve mutsuz kılmak isteyen dış odaklar bizimle hiçbir zaman mücadele edemez" dedi.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Elif Tanrıkulu da tek arzularının vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştirebilmek olduğunu ifade etti. Öğrencilerinin hepsinin yüreklerinin pırıl pırıl olduğunu aktaran Tanrıkulu, öğrencilerinin ilk defa Hakkari'nin dışına çıktığını, uçak ile tanıştığını anlattı.

Öğrencilerden Birgül Üstündağ’da Kırklareli'nde çok eğlendiklerini ve ilk kez Hakkari'nin dışına çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı