Spor Davor Suker'den kura yorumu!

Davor Suker'den kura yorumu!

Paylaş
Davor Suker'den kura yorumu!

Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker, Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda, en güçlü takımlarla eşleştiklerini ifade etti.

Hırvatistan medyasına kurayı değerlendiren Suker, Türkiye, İspanya ve Çek Cumhuriyeti’nin de yer aldığı grubu, "Dört torbadan da en güçlü takımlarla eşleşmiş olmamız, ne kadar zorlu bir grupta yer aldığımızın göstergesi" şeklinde değerlendirdi.

Futbol festivali olarak nitelendirdiği Fransa’daki şampiyonada, her maçtan zevk alacaklarını aktaran Suker, grubun favorisi olarak gördüğü İspanya ile eşleşmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Grupta Türkiye, Çek Cumhuriyeti ve kendileri için her maçın küçük bir final olacağını belirten Suker, son şampiyon İspanya’nın bu üç takıma oranla önde göründüğünü sözlerine ekledi.

Öte yandan, Hırvatistan medyası da D Grubu’nu şampiyonadaki en zorlu iki gruptan biri olarak nitelendirdi.

Özellikle Türkiye ile Hırvatistan arasında geçmişte oynanan maçlara vurgu yapılan haberlerde, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye’nin Hırvatistan’ı elemesinin, acı bir hatıra olduğu ifade edildi.
Jutarnji gazetesinin haberinde, Hırvatistan’ın 12 Haziran’da Türkiye ile Paris’te oynayacağı maçta intikam alma imkanı bulacağı belirtilirken, Hırvatistan’ın 2008 ve 2012 yıllarındaki şampiyonalara kıyasla daha tecrübeli bir takım haline geldiği değerlendirmesi yapıldı.

Hırvatistan’ın başında sadece üç maça çıkan Ante Cacic’in, Vicente del Bosque ve Fatih Terim gibi tecrübeli teknik direktörlere karşı mücadele edeceği kaydedildi.

Hırvatistan, D Grubu’ndaki ilk maçında 12 Haziran’da Türkiye ile karşılaşacak. 17 Haziran’da Çek Cumhuriyeti ile oynayacak Hırvatistan, gruptaki son maçını ise 21 Haziran’da İspanya ile yapacak.

AA

Haberin Devamı