Siyaset Davutoğlu: Bu saldırılar bizi hiçbir zaman durduramaz, şevkimizi artırır
Paylaş
Davutoğlu: Bu saldırılar bizi hiçbir zaman durduramaz, şevkimizi artırır

Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel uçak "ANA" ile saat 01.05'te Urfa'dan İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'na gelen Davutoğlu buradan AKP İstanbul İl Başkanlığı'na geçti. Yetkililerden bir kişinin hafif yaralandığı saldırıya ilişkin bilgi alan Davutoğlu il binası önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Binası’na yapılan silahlı saldırı sonrası, saldırının yapıldığı il binasına geldi. İl binasında açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Bu saldırılar bizi hiç bir zaman durdurmaz, şevkimizi artırır" dedi.

AK Parti İstanbul İl Binası’na gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün saat 22.04 civarında İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı bir saldırı meydana geldi. Bu silahlı saldırıda buraya ziyaret için gelen bir vatandaşımız Sayın Sinan Kılıç kolundan hafif şekilde yaralanmış ve tedavisi sonucunda da taburcu edilmiştir. Bu saldırıyı her şeyden önce Türkiye’nin huzuru ve demokrasinin geleceği açısından şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Son dönemde terörü yaygınlaştırmak suretiyle Türkiye’nin demokrasisine, huzuruna zarar vermeyi düşünen tüm çevreler şunu bilmelilerdir ki; bu tür saldırılarla ne Türkiye’yi, ne hükümetimizi ne de partimizi yıldırabilirler" diye konuştu.

"PARTİMİZE DÖNÜK SALDIRILARDA BİR ARTIŞ GÖZLEMLENMİŞTİR"

Haberin Devamı

20 Temmuz’da Suruç’ta gerçekleşen saldırının altını çizen Başbakan Davutoğlu, " Arka arkaya gelen terör eylemlerine yönelik olarak yaptığımız operasyonlarla birlikte partimize dönük saldırılarda bir artış gözlemlenmiştir. İstanbul’da Kartal, Maltepe, Sultangazi’de, İzmir’de Karşıyaka’da saldırılar olmuştur. Şunun bilinmesini isterim: Bu saldırılar eğer terör örgütleri bize bir mesaj vermek ve Türkiye’nin huzurunu, İstanbul’umuzun asayişini ve partimizin faaliyetlerini engellemeyi planlıyorlarsa, ki hedefleri budur; hiçbir şekilde bunu gerçekleştiremeyecekler. Bildiğiniz gibi bugün sabahleyin dağ karakolunda, Kilis’te askerlerimizle beraberdik. Dağ Karakolu DEAŞ Terör Örgütü’nün şehit ettiği Yalçın Nane’nin bulunduğu karakol. Sıfır noktasına kadar askerlerimizle ve şehidimizin silah arkadaşlarıyla birlikte aslında sadece ülkemizin güvenliği açısından değil bölgedeki gelişmeler bağlamında en güçlü mesajı verdik. Türkiye’ye dönük saldırılar eğer sınır ötesinden gelirse, sınır ötesinden gelen her saldırıyı gerektiği gibi karşılar bunun mesullerinden mutlaka hesap sorarız. Daha sonra Ceylanpınar’a geçtik. Orada da iki şehidimizi Okan ve Feyyaz kardeşlerimizin gece evlerinde şehit edilerek, canice, alçakça şehit edilerek Ceylanpınar’a, Şanlıurfa’ya dönük olarak bir terör saldırısı başlatan bir terör örgütüne karşı da Ceylanpınar’da ki vatandaşlarımızla en güçlü mesajı verdik. Orada da vatandaşlarımızın ne kadar güçlü bir şekilde hükümetimizin teröre karşı verdiği mücadelede arkamızda olduğunu görmekten büyük bir onur ve mutluluk duyduk" şeklinde konuştu.

"BİLSİNLER Kİ; DEMOKRASİMİZİN ÜZERİNDE OYNANACAK HİÇBİR OYUNA İZİN VERMEYİZ"

"Binlerce vatandaşımız Ceylanpınar’da Türkiye’nin huzurunun yok edilemeyeceğini, birliğimizin engellenemeyeceğini bir kez daha göstermiş olduk" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Tam biz bu ziyaretleri yaparken ve bu ziyaretlerde teröre karşı oluşan vatandaşlık bilincini müşahede ederken karanlık eller bu kez yine bir terör örgütü üzerinden partimizin binasına saldırarak bir mukabelede bulunmayı düşünmüşlerse, bilsinler ki demokrasimizin üzerinde oynanacak hiçbir oyuna izin vermeyiz. Teröre karşı her türlü tedbiri alacağız. İçerde valimizden, emniyet müdürümüzden bilgileri aldım. Silahlı bir şekilde gerçekleştirilen bu eylemle ilgili detaylı bir soruşturma yürütülüyor. Mutlaka sorumluları yakalanacak. Ve yargıya çıkarılacaktır."

"OLAYIN TERÖR BOYUTU DIŞINDA BİR DE SİYASİ MÜHENDİSLİK BOYUTU AÇIK BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKIYOR"

Türkiye’nin hiçbir köşesinde hiçbir suçun faili meçhul kalmayacağını dile getiren Davutoğlu, "Olayın terör boyutu dışında bir de siyasi mühendislik boyutu açık bir şekilde ortaya çıkıyor. Dikkat ederseniz, 7 Haziran seçimleri sonrasında ortaya çıkan siyasi tablonun bir gereği olarak uzlaşma ve siyasi bir süreç içinde biran önce hükümet kurma yönünde ne kadar ne kadar çaba sarf ettiğimizi hepiniz görüyorsunuz. Bu çabaları sürdürürken birileri de bir boşluk havası oluşmuşçasına, puslu bir havadan istifade etmek istercesine Suruç’tan başlayarak arka arkada terör eylemlerini ortaya koydu. Bugün de AK Parti binasına saldırarak, bir tür siyasi gelecek açısında bir siyasi mühendislik oyununa kalkışmaya çalıştılar. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde hükümet kurma çalışmalarına bütün bu saldırılardan hiç etkilenmeksizin sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye demokratik hukuk devleti olmanın bireyi olarak bu süreçte soğukkanlı bir şekilde yoluna devam edecektir. Biz ülkemizi terörizme etmek isteyenlere, terör üzerinden belli bir siyasi dizayn yapmak isteyenlere karşı meşrutiyet çizgisini koruyacağız" ifadelerini kullandı.

"SADECE MİLLETİN İRADESİ EGEMEN OLACAKTIR"

Teröristlerle vatandaşların arasındaki ayrımı her zaman gözeteceklerini dile getiren Başbakan Davutoğlu, "Hiçbir zaman ülkemizde yaygın bir otorite boşluğu çıkarmak isteyen guruplara izin vermeyeceğiz. Emin adımlarla ilerleyeceğiz. Ama bilinsin ki ister bir hükümet kurulmuş olsun ki ümidimiz budur. İsterse ülke bir seçime gidecek olsun, hangi şartta olursa olsun sadece ve sadece milletin iradesi egemen olacaktır. Bu yapılan saldırılar tedbir alınması açısından önemlidir" değerlendirmelerinde bulundu.

"BU SALDIRILAR BİZİ HİÇ BİR ZAMAN DURDURMAZ"

"Bu saldırılar bizi hiç bir zaman durdurmaz. Şevkimizi artırır" diyen Davutoğlu, "Türkiye’nin geleceğine sahip çıkma duygumuzu artırır. Bu saldırılarla AK Parti’de moral bozukluğuna sebebiyet vereceklerini düşünenler yanılıyorlar. Biz geçmişte bu saldırıları çok gördük. Bazen hukuki saldırılar oldu. Bazen de şimdi olduğu gibi fiili saldırılar oldu. Seçim dönemi esnasında milletvekillerimiz saldırıya uğradı. Ama herkes gördü ki AK Parti kadroları önüne çıkan engel ne olursa olsun çizgisinden ayrılmazlar. Bütün teşkilat yöneticilerimize soğukkanlı olmalarını bu saldırılar karşısında her zaman sergiledikleri tavrı sergilemelerini istiyorum. AK Parti ailemize geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

Açıklama sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu saldırının gerçekleştiği noktada bilgi alarak incelemede bulundu.

Haberin Devamı

İHA

Haberin Devamı