Gündem Davutoğlu Dağlıca haberinin geldiği anları anlattı

Davutoğlu Dağlıca haberinin geldiği anları anlattı

Paylaş
Davutoğlu Dağlıca haberinin geldiği anları anlattı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu Dağlıca'dan şehit haberlerinin geldiği anlarla ilgili açıklamalarda bulundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu Dağlıca'dan şehit haberlerinin geldiği dakikalarda milli maç izlemesine ilişkin tepkiler, sözde özerklik, HDP'nin Cizre yürüyüşü, Kuzey Irak'a kara operasyonu ve İmralı ile görüşme konusunda açıklamalar yaptı. İşte Davutoğlu'nun açıklamaları:

'DAĞLICA SALDIRISI TEYİT EDİLDİĞİ ANDA STATTAN ÇIKTIK'

Maçın ikinci yarısının ortalarına doğru bazı haberler , yani İçişleri Bakanımız 'Hakkari’de bazı gelişmeler var sayın başbakanım var’ dedi. Dikkat edilirse o sırada sürekli telefonla konuşuyorum. ‘Teyit edin’ dedim ve ‘bana bildirin.’ Teyit etmek 15-20 dakika aldı. Nihayet Dağlıca, Hakkari’nin hemen yakınında. O sırada ben stattan kalkmış olsam bu sefer de çok daha ne oldu da başbakan stattan ayrıldı diye başka bir spekülasyon. Teyit etmeden. Teyit edildiği anda da kalktım ve çıktım. Yani burada ne benim şehit haberleri gelmişken sırf bir zevk almak için, zevk alacağımız herhalde düşünülemez, bir maç seyretmem söz konusu ne de operasyondan bihaber olmamız. Operasyon devam ederken teyit edildiği anda da stattan çıktık. Olması gereken bu. Sür'atle Ankara’ya intikal ettik, mukabil tedbirleri alacağımız güvenlik zirvesini gerçekleştirdik.