Siyaset Davutoğlu: Füze talebi yok
Paylaş
Davutoğlu: Füze talebi yok

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Kamil Amr'la yaptığı görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında 'NATO'dan patriot füzesi talep edildi' iddialarına bir kez daha değindi. Bu yönde resmi bir talebin olmadığını söyleyen Davutoğlu, "İhtimaliyet planları çerçevesinde görüşmelerimiz var" dedi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırına NATO füzeleri yerleştirilmesiyle ilgili "Şu aşamada resmi bir talebimiz yok, ihtimaliyat planlamaları içinde görüşüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu ve Mısır Dışişleri Bakanı Kamil Amr, Ankara Palas'ta yaptıkları görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenlendi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu'na 'Türkiye'nin NATO'dan Suriye sınırı için patriot füzesi talebinde bulunduğu' iddiaları soruldu. Bu yönde atılmış resmi bir adım olmadığını belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Son dönemde bazı uluslararası basında yer alan hususlar, Patriotla ilgili, bu ihtiyat ve ihtimaliyat planları içinde görüşmelerimiz var. Şu anda Türkiye'nin elan bu konuda resmi bir talebi olmamıştır, şu ana kadar.

Ama ihtiyat ve ihtimaliyat planlamaları içinde tabii ki bütün risk unsurları göz önüne alınır tartışılır, icap ettiği zaman, ülke güvenliği, NATO alanlarının güvenliği söz konusu olduğunda ittifak dayanışması içinde gerekli adımlar atılabilir.

Haberin Devamı

Ancak şu aşamada, dediğim gibi, resmen iletilmiş bir talep yok, ama ihtiyat ve ihtimaliyat planlamaları içinde yapılan görüşmeler var. Bunlar da zaten aylardır süren görüşmelerdir, bu risk devam ettiği için."

'SURİYE'Yİ UYARIYORUZ'

Son günlerde Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi de Suriye sınırındaki çatışmalardan etkileniyor. Davutoğlu, toplantıda Suriye tarafından gelen mermiler nedeniyle 2 kişinin yaralandığı son olaylara da değindi.

Çatışmaları Türkiye'nin güvenlik, istihbarat birimleri ve kendilerinin yakından takip ettiklerini söyleyen Davutoğlu, gerekli tedbirleri aldıklarını bildirerek, "Suriye tarafına gerekli uyarılarda, girişimlerde de bulunuyoruz gerekli gördüğümüz hallerde" diye konuştu.

NTV