Siyaset Davutoğlu: Kimyasalı Esad attı
Paylaş
Davutoğlu: Kimyasalı Esad attı

Davutoğlu: Doğu Guta'daki kimyasal silah saldırısının sorumlusu Suriye rejimidir. Eldeki bilgiler, muhaliflerin elinde böyle sofistike silahlar olmadığı yönündedir. Bizim açımızdan kimyasal saldırıdan rejimin sorumlu olduğuna dair şüphe yok

Dışişleri Bakanı Davutoğlu: Suriye’de kimyasal silah kullanımına ilişkin "Milli istihbari kaynaklarımızdan elde ettiğimiz sağlıklı bilgiler, diğer kaynaklardaki değerlendirmelerimiz iki açıdan bunun sorumlusunu rejim olduğunu açık bir şekilde gösteriyor. Bu konuda atım vasıtaları ve atım mekanlarıyla bölgeler arasında açılar, izler açısından bakıldığında şüphe bırakmayacak şekilde rejimin sorumluluğu" dedi.

ORDU MU ŞEBBİA MI?

Davutoğlu, kimyasal saldırının rejimin bizzat düzenli ordu birlikleri tarafından mı, yoksa rejim kontrolündeki şebbialar tarafından mı yapıldığının ayrı bir tartışma konusu olduğunu belirterek, "Nihayetinde böyle bir vurgu söz konusu. Tamamıyla milli istihbari değerlendirmelerimizdir. Diğer istihbarat birimleriyle yapılan temaslarda da genel olarak bu konuda mutabakat olduğu görülüyor. Bundan sonra uluslararası topluma büyük sorumluluk düşüyor" diye konuştu.

Kimyasal bir saldırının söz konusu olduğunu belirten Davutoğlu, şunları kaydetti: "Gerek görgü şahitleri, gerekse alandan gelen görüntüler, gerekse oradaki sağlık kurumları temsilcilerinden aldığımız bilgiler çok açık bir şekilde semptomlardan vefat edenlerin hiçbir yara ve kan izi olmadan doğrudan boğulma ve gaz etkisiyle vefat ettiklerini, yaralı olanlarda açık bir kimyasal saldırıya işaret ettiğini ortaya koyuyor."

Haberin Devamı