Gündem Davutoğlu ve Türkeş'in arabadaki sır görüşmesi

Davutoğlu ve Türkeş'in arabadaki sır görüşmesi

Paylaş
Davutoğlu ve Türkeş'in arabadaki sır görüşmesi

Kabine üyeleri Anıtkabir'e çıktı. Başbakan Davutoğlu, Geçici Bakanlar Kurulu üyeleriyle Anıtkabir'i ziyaret etti. MHP milletvekili ve geçici kabinede Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten Tuğrul Türkeş, tören sonrası Davutoğlu'nun makam arabasına bindi. İkili Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti

POSTA.COM.TR

Haberin Devamı

Ahmet Davutoğlu başbakanlığında kurulan 63. Hükümet üyeleri, Anıtkabir’i ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki Geçici Bakanlar Kurulu üyeleri, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün kabrine geldi. Davutoğlu, Atatürk’ün mozalesine çelenk bıraktı, ardından saygı duruşunda bulunuldu. Başbakan Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu üyeleri birlikte fotoğraf çektirdikten sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Burada Başbakan Davutoğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdı.

Anıtkabir ziyareti sonrası Bakanlar Kurulu böyle fotoğraf çektirdi...
Fotoğraf: Selahattin Sönmez

TÜRKEŞ, DAVUTOĞLU'NUN MAKAM ARACINA BİNDİ

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Anıtkabir’den ayrılırken Başbakan Davutoğlu’nun makam aracına bindi.

Haberin Devamı

Kabine üyeleri saat 12.00'de Anıtkabir'e giden Aslanlı Yol'daydı. Yaklaşık yarım saat süren tören sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu, makam aracına Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'i de alarak geçici hükümetin ilk bakanlar kurulu toplantısı için Çankaya Köşkü'ne geçti. Ancak Anadolu Ajansı'nın yayınladığı fotoğrafta Başbakan Davutoğlu makam aracında tek başına Çankaya'ya giriş yaptı. Bakanlar Kurulu toplantısı ise 12.50'de başladı. Anıtkabir ve Çankaya arasındaki mesafe dikkate alındığında yaklaşık 10 dakikalık bir Davutoğlu-Türkeş görüşmesi gerçekleşti.

Saat 12.30 civarında Anıtkabir'den Tuğrul Türkeş'le ayrılan Ahmet Davutoğlu Bakanlar Kurulu'nun Çankaya'daki ilk toplantısına saat 12.40'ta tek başına geldi.

BABA TÜRKEŞ'İN MEZARINA ZİYARET

Davutoğlu ve Türkeş'in Anıtkabir ziyareti sonrası aynı araçla bölgeden ayrılmasının gizemi çözüldü. Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Cevdet Yılmaz ve Tuğrul Türkeş ile birlikte merhum Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti.

TUĞRUL TÜRKEŞ'İN ADAYLIĞINI MI KONUŞTULAR?

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Tuğrul Türkeş'in makam aracındaki yaklaşık 10 dakikalık görüşmesine ilişkin farklı yorumlar yapılıyor. MHP'nin sert eleştirilerde bulunduğu Tuğrul Türkeş'in AK Parti'den milletvekili adaylığı için Davutoğlu ve Türkeş'in mini bir zirve yaptığı öne sürülüyor.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde Adli Yıl açılışı için yapılan töreninden bir fotoğraf....

GEÇİCİ BAKANLAR KURULU İLK KEZ TOPLANDI

Geçici Bakanlar Kurulu ilk kez toplandı. 63. Hükümet üyeleri, göreve başlaması dolayısıyla Anıtkabir’e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Çankaya Köşkü’nde düzenlenen Geçici Bakanlar Kurulu’nun ilk toplantısına geçti. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki toplantı, 12.50’de başladı.