Siyaset Davutoğlu'ndan Suriye'ye cevap
Paylaş
Davutoğlu'ndan Suriye'ye cevap

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Şam'daki saldırının ardından Türkiye dahil dört ülkeyi suçlayan Suriye'ye cevap verdi

Gazetecilere konuşan Davutoğlu, Şam'daki Ulusal Güvenlik binasını hedef alan ve Suriye lideri Beşar Esad'a yakın üç ismin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından Enformasyon Bakanı Umran ez Zuabi tarafından Türkiye'ye yöneltilen suçlamayla ilgili olarak, "Müsebbibi başka yerde aramasınlar" dedi.

Davutoğlu, "Malesef bütün Arap ülkelerinin, herkesin seslenmesine rağmen bu politikayı sürdüren Suriye yönetimidir. Türkiye bu yollara hiçbir zaman tevessül etmemiştir etmeyecektir. Halkı top tank ateşiyle susturmak mümkün olmaz" diye konuştu.

Suriye Enformasyon Zuabi, dünkü saldırı sonrası yaptığı açıklamada, “Katar, Suudi Arabistan, Türkiye ve İsrail istihbaratının düzenlediği bu saldırı cevapsız kalmayacaktır” demişti.

IRAK HAVA SAHASININ İHLALİ

Davutoğlu, Bağdat'ın, Türk savaş uçaklarının Irak hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Ankara'yı uyarması ve konuyu BM Güvenlik Konseyi'ne götüreceğini açıklasıyla ilgili olarak ise şöyle konuştu:

"Irak'la herhangi bir gerginlik yok. Ancak Irak tarafından tespit edilen bir uçağın terörle mücadele güzergahımız dışında seyrettiği bilgisi bize de geldi. Açıklamamızı Irak tarafına bildirdik ve konu kapandı. Kriz çıkmadı, hava sahası kapanmadı.

Haberin Devamı