Gündem DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'e 8 yıl hapis!

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'e 8 yıl hapis!

Paylaş
DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'e 8 yıl hapis!

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, terör örgütü üyeliğinden 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yüksek hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkartıldı.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in yargılanmasına Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Bugün görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Kamuran Yüksek katılmazken, avukatları hazır bulundu. Duruşma başında dosyanın esasına ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, Yüksek'in cezalandırılmasını istedi. Daha sonra söz alan Kamuran Yüksek'in avukatı Mesut Beştaş, müvekkili ile ilgili eksik soruşturma yapıldığını belirterek, "Yargılamanın genişletilmesi talebini yineliyoruz. Taleplerimizin reddedilmesi, savunma hakkımızın kısıtlanması anlamına gelir. Savcılık mütalaası tarafımıza tebliğ edilmemiştir" dedi.

Duruşmaya kısa bir ara veren Mahkeme heyeti daha sonra kararını açıkladı. Kamuran Yüksek'in 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme, sanığın tutuklanması için yakalama kararı çıkarılmasına da hükmetti.

KAMURAN YÜKSEK KİMDİR?


1 Ocak 1980 yılında Erzurum'un Karayazı ilçesinde doğan Kamuran Yüksek, ilkokul eğitimini Erzurum Karayazı’da, ortaöğretimi ise Denizli’nin Honaz ilçesinde okudu. Ankara Üniversitesi Elektronik Haberleşme Bölümünde lisans eğitimine başlayan Yüksek, öğrenimini yarıda bırakarak, siyasete girdi. Ve siyasi çalışmaları kapsamında Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) gençlik kollarında görev aldı.

HADEP'in kapatılmasının ardından Demokratik Halk Partisi (DEHAP) gençlik kolları genel merkez yöneticisi olarak siyasi çalışmalarını sürdürdü. Daha sonra Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP’nin) parti meclis üyeliğini de yapan Kamuran Yüksek, 2007 yılında Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) Merkez Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi.

2009 yılında Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un Eş Genel Başkanlığını yaptığı DTP Genel Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenen Yüksek, siyasi faaliyetleri ve politik duruşu nedeniyle 14 Nisan 2009’da tutuklandı. Beş yıl boyunca Diyarbakır Cezaevinde kalan Yüksek, 12 Nisan 2014 tarihinde cezaevinden tahliye oldu.

Yüksek, 17 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleşen Barış ve Demokrasi Partisi 3. Olağan Kongresi’nde isim değişikliğine gidilerek Demokratik Bölgeler Partisi adını almış ve yapılan oylamada Emine Ayna ile birlikle DBP eş genel başkanlığı görevine seçilmiştir.