Spor De Jong'a sürpriz destek

De Jong'a sürpriz destek

Paylaş
De Jong'a sürpriz destek

AC Milan'ın İsveçli golcüsü Ibrahimoviç, rakip oyuncunun bacağını kırdığı için Hollanda Milli Takımı'na alınmayan Nigel De Jong'a destek verdi

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde bugün deplasmanda Hollanda ile karşılaşacak İsveç takımının kampında bulunan İbrahimoviç, İngiltere Premier League’de 3 Ekimde oynanan Manchester City-Newcastle United maçında, yaptığı sert müdahaleyle Newcastle’dan Ben Arfa’nın bacağının kırılmasına yol açan Manchester City’li De Jong’u milli takıma almayan Hollanda Teknik Direktörü Bert Van Marwijk’i eleştirdi.

İbrahimoviç, "Olayı görmedim ve bu nedenle müdahale hakkında konuşmak çok zor, ancak en iyi oyuncuların her zaman oynaması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle bence De Jong’un milli takıma çağrılmaması gülünç. Hareketi kasten yapmadığını düşünüyorum, çünkü De Jong’u tanıyorum" dedi.

Zlatan İbrahimoviç, "Böyle şeyler olur, futbol İngiltere’de çok sert oynanıyor. De Jong takımı için oynayan, kazanmak için her şeyi yapan bir oyuncu. Bir oyuncunun oynamasını böyle bir nedenden dolayı engellerseniz, oynayacak az oyuncu kalır" diye konuştu.

Haberin Devamı