Gündem DEAŞ'tan sonra PKK da Captagon kullanıyor

DEAŞ'tan sonra PKK da Captagon kullanıyor

Paylaş
DEAŞ'tan sonra PKK da Captagon kullanıyor

Paris Katliamları'nın sorumlularından olan Salah Abdelsalam’ın otel odasında ilk kez karşımıza çıktı. Türkiye'de yakalanan Abdelsalam ve DEAŞ'lı teröristlerin yaptığı tüm canlı bomba saldırılarında bu ilacın aktif bir rolü vardı. Etkisinde olan teröristler kendilerini 'yarı tanrı' gibi hissediyorlardı.

posta.com.tr / ÖZEL

DEAŞ'lı terörist Ali Daud Captagon hakkında şöyle diyor: Bu hap bize çok büyük, çok güçlü hissettiriyor; sanki savaş alanına tepeden bakıyormuşuz gibi. Öyle ki sanki tanklar küçük kuşlar ve onları kılıcınla yok edebilirmişsin gibi…


CAPTAGON NEDİR?


Captagon. 1960'lı yıllarda psikolojik rahatsızlıkların, hiperaktivite ve narkolepsi (sürekli uyku hâli) gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmak için piyasa sürülen ama bağımlılık yaptığı gerekçesiyle satışı yasaklanan Captagon, günümüzde illegal örgütlerin en öldürücü silahı.


DUYGUSAL ZEKAYI ÖLDÜRÜYOR


Orta Doğu'da patlak veren savaşın en ciddi taraflarından olan cihatçı örgütlerin, "canlı bomba" eylemlerini gerçekleştirmek için militanlarını Captagon yoksunluğuyla eğittiği biliniyor. Amfetamin benzeri bir uyuşturucu olan bu hapları, teröristler daha çok enerjiye sahip olmak ve uzun süre uyanık kalabilmek için tüketiyor. Özellikle Suriye'deki savaşta DEAŞ'ın militanlarına verdiği bu korkunç ilacın etkilerinden biri de kişinin bir süre sonra duygusal zekasının devreden çıkmasıdır. Captagon etkisindeki teröristler ne acının ne de ölümün korkusunu hissetmemekle birlikte, verilen emirleri yerine getirme konusunda da son derece itaatkâr oluyorlar.


PKK'DA CAPTAGON MODASI


Geçtiğimiz yıllarda Hatay, Mardin, Gaziantep gibi illerde yapılan operasyonlarla ele geçirilen Captagon'un, PKK ve TAK tarafından da kullanıldığı tahmin edilmektedir. Özellikle Hatay'da yapılan son baskında toplam 3 milyon 84 bin adet Captagon hap ele geçirildi. PKK eliyle Türkiye'den Orta Doğu'ya servis edilen ilacın son İstanbul patlamasında kullanıldığından şüpheleniliyor. Son dönemlerde TAK ve PKK'nın düzenlediği canlı bomba eylemlerindeki artışın sebebi olarak bu ilacın örgüt içinde aktif bir şekilde tüketilmesi gösteriliyor. Kişideki korku algısını yerle bir eden ilacı kullanan teröristler böylece kalabalık askeri grupların üzerine şuursuzca gidip eylemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Suriye Ordusu'nun Halep'te ele geçirdiği Captagon etkisindeki Ahrar-uş Şam örgütünün canlı bombacısının hali...