Spor Dede Eskişehirspor'da

Dede Eskişehirspor'da

Paylaş
Dede Eskişehirspor'da

Eskişehirspor Leonardo de Deus Santos'u transfer etti

Takımı Skibbe'ye emanet eden Eskişehirspor, Borussia Dortmund'un yıldız isimlerinden Dede'yi transfer etti. 1998-2011 yılları arasında Bundesliga ekibinde forma giyen ve geçen sezon şampiyonluk sevinci yaşayan 33 yaşındaki Leonardo de Deus Santos, yeni sezonda Es-Es için ter dökecek.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor, Leonardo de Deus Santos'u renklerine bağladığını resmi internet sitesinden duyurdu. Dede olarak tanınan Leonardo de Deus Santos, yeni sezonda teknik direktör Skibbe önderliğinde mücadele edecek olan Es-Es için ter dökecek. Bundesliga şampiyonu Borussia Dortmund'dan transfer edilen Dede, 1998-2011 yılları arasında formasını giydiği sarı siyahlı ekiple 300'ün üzerinde maça çıktı.

Sol kanatta oynayan 1.76 boyundaki 33 yaşındaki Dede'nin kariyeri başarılarla dolu. Brezilyalı futbolcu, 1996-98'te Atletico Mineiro'da oynadıktan sonra 1998'te Borussia Dortmund'a transfer oldu ve 2001-02 ile 2010-11'te Almanya'da şampiyonluk sevinci yaşadı.

DEDE: "TRANSFERİM ÇOK HIZLI GELİŞTİ"

Borussia Dortmund'da uzun yıllar forma giyen Brezilyalı Dede, Eskişehirspor'a transferinin çok hızlı geliştiğini söyledi. Dede, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, hafta başında Eskişehirspor'da antrenmanlara katılacağını belirterek, ''Michael Skibbe'ye dönmek benim için bir rüya.

Cumartesi günü ilk kez görüştük. Bundan sonra her şey çok hızlı gelişti. Pazartesi gününden itibaren de Türkiye'de antrenmana çıkacağım'' dedi.

DEDE'DEN 2+1 YILLIK İMZA

Eskişehirspor resmi sitesinde yer alan bilgide, Dede'nin Es Es ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladığı ifade edildi. Borussia Dortmund'a 1998 yılında transfer olan ve Bundesliga'da 2 kez şampiyonluk yaşayan tecrübeli futbolcu, Bundesliga'da 322 kez forma giydi ve 12 gol attı.

Haberin Devamı