Gündem Dedeağaç'a kaçan darbeciler, Yunanistan'da savcı karşısında!

Dedeağaç'a kaçan darbeciler, Yunanistan'da savcı karşısında!

Paylaş
Dedeağaç'a kaçan darbeciler, Yunanistan'da savcı karşısında!

Dedeağaç'a kaçan 8 darbeci asker, Yunanistan'da savcı karşısına çıktı

Türkiye'deki darbe girişiminden sonra helikopterle Yunanistan'ın Dedeağaç kentine kaçan 8 darbeci asker, 'Ülkeye kaçak girmek' ve 'İki ülke arasındaki dostluğu tehlikeye sokmak' suçundan Yunanistan'da savcı karşısına çıkarıldı.

Haberin Devamı

Yoğun güvenlik önlemleri altında minibüsle adliyeye getirilen darbeci askerlerin birbirlerine kelepçelenmesi dikkati çekti.

Boştaki elleriyle yüzlerini kapatan darbeciler, polis nezaretinde adliyeye götürüldü. Yunan basınının da yoğun ilgi gösterdiği darbecilerin yasa dışı yoldan ülkeye girme ve komşu ülke ile ilişkileri zedeleme girişiminde bulunma suçlamasıyla yargılanacağı belirtildi. Helikopter ile Yunanistan’a kaçan askerler ifadelerinde, "Biz birşey bilmiyorduk; komutanlarımızın emirlerine itaat ettik" dediler.


Darbe girişimi sonrası helikopterle dün sabah Yunanistan’a kaçan sekiz Türk askeri, rütbelerini sökerek siyasi sığınma talebinde bulunmuştu. Yunan polisi tarafından güz altına alınan askerler bu sabah saat 9.30’da savunmalarını üstlenen kadın avukat Vasiliki Marinaki eşliğinde savcılığa sevkedildiler.
Savcığıla sevkedilen ikisi 39, biri de 35 yaşında üç binbaşı, ikisi 36 ve biri 34 yaşında üç yüzbaşı ve 37 ile 41 yaşlarında iki astsubay İstanbul’da, Türk Hava Kuvvetlerinde görev yaptıklarını ileri sürdüler.

Haberin Devamı

"EMİRLERE İTAAT ETTİK"

Askerler polis ve savcıya verdikleri ifadelerinde, "Biz bir şey bilmiyorduk, komutanlarımızın emirlerine itaat ettik. Biz İstanbul dışında iki helikopterle iniş yaptık, yaralı taşımakta olduğumuz bir anda bize ateş etmeye başladılar. Çatışma vardı, yaralananları, öldürülenleri görüyorduk. Bizi de öldüreceklerini sandık. En yakın havaalanı Dedeağaç Havaalanıydı. Oraya doğru hareket etmeye karar verdik" dediler.

Savcıya sevk edildikleri sırada elleriyle yüzlerini örten 8 asker, siyasi sığınma talebinde bulundu. Ülkeye resmi belgesiz giriş yapmak ve de Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostane ilişkileri bozmak suçlamalarıyla karşıya olan askerlerin sığınma taleplerinin incelenme süresinde Feres Polis Müdürlüğü’nde tutuklu kalacakları bildirildi.

Yunanistan’a kaçan 8 Türk askerini taşıyan Black Haqk tipi helikopteri geri götürecek mürettebatı taşıyan bir Türk helikopteri dün akşam saat 22.00’de, Dedeağaç’ın Dimokritos Havaalanına iniş yaptı. Türk ekibinin yaptığı kontrolden sonra saat 23.30’da iki helikopter İstanbul’a dönmek üzere yola çıktı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer46789","46789","201607","46789-484579.jpg","1", "0","Dedeağaç'a kaçan darbeciler, Yunanistan'da savcı karşısında!");