Hayvanlar - Çevre Dedektör köpekler corona virüs tespiti için eğitilecek
Paylaş
Dedektör köpekler corona virüs tespiti için eğitilecek

Özel eğitimli hayvanlar, corona virüs taşıyanları tespit edebilir. İngiltere, havalimanlarında corona virüs semptomları göstermeyen ancak taşıyıcı olan insanları tanımlayabilmesi için köpekleri eğitiyor. Köpeklerin ölümcül virüsü koklamak için birkaç hafta içinde eğitilebileceği öne sürülüyor.

Dedektör köpekler, covid-19 ile mücadelede yardımcı olabilir. İngiliz uzmanlar, özel olarak eğitilmiş hayvanların havalimanlarında semptom göstermeseler bile corona virüs taşıyan kişileri tespit edebileceğine inanıyor. Eğitimli köpekler, nefes, idrar ve dışkı örneklerinde spesifik hastalıklara bağlı olan uçucu organik bileşikler adı verilen kimyasalları algılayabilir. Köpekler bu zamana kadar kanser, parkinson ve sıtmayı tanımlamada kullanıldı.

Haberin Devamı

Londra Tıp Okulu hastalık kontrolü bölüm başkanı Profesör James Logan şunları söylüyor:

Diğer solunum yolu hastalıklarının vücut kokumuzu değiştirdiğini biliyoruz, bu nedenle köpeklerin bu virüsü tespit etme şansı çok yüksek. Köpekler bir teşhis aracı haline gelirse, Covid-19'la mücadelemizde devrim yaratma potansiyelimiz olur.

"İşe yaramaması için bir neden yok"

Köpeklerin koklaması için birkaç hafta içinde eğitilebileceği umuluyor. Tıbbi Tespit Köpekleri Genel Müdürü Dr. Claire Guest:

Bunun Covid-19 için işe yaramamasının bir nedeni yok. Hızlı, etkili, cerrahi işlem gerektirmeyecek ve sınırlı Ulusal Sağlık Servisi test kaynaklarının sadece gerçekten ihtiyaç duyuldukları yerlerde kullanılmasını sağlayacaktır.

Köpekler sadece altı hafta içinde hazır olabilirler.

Haberin Devamı

İlk araştırmacıların Covid-19 ile enfekte olmuş hastalardan virüs örneklerinin nasıl güvenli bir şekilde yakalanacağını belirlemeleri gerekiyor, böylece hayvanları eğitmek için kullanılabilir.