Türkiye (Son Dakika) Dedesinin 300 bin lirasını çalan torunu lüks cip yakalattı!

Dedesinin 300 bin lirasını çalan torunu lüks cip yakalattı!

Paylaş
Dedesinin 300 bin lirasını çalan torunu lüks cip yakalattı!

Ankara'da arkadaşlarıyla organize ettiği kapkaç oyunuyla dedesinin 300 bin lirasını çalan torun lüks araç alınca yakayı ele verdi

Yenimahalle’de oturan emekli ve gayrimenkul zengini 79 yaşındaki Mehmet A. maddi sıkıntı yaşayan oğluna yardım etmek için bankada bulunan parasını çekmek istedi. Yaşlı adamın torunu 26 yaşındaki Sefa A. ise dedesine, paranın yüklü miktarda olduğunu belirterek yanında gelmek istedi. Teklifi kabul eden dede ile torunu 13 Ocak tarihinde Yenimahalle Ragıp Tüzün Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesine giderek 350 bin lira para çektiler. Dede Mehmet A., 300 bin lirayı bir poşete koyup torununa verirken, 50 bin lirayı ise üzerine aldı.

CADDE ÜZERİNDE KAPKAÇ

Mehmet A. ile torun Sefa A. bankadan çıkmasının ardından cadde üzerinde yürürken yanlarına yaklaşan bir kişi torunun elindeki poşeti alarak kaçmaya başladı. Bunun üzerine Sefa A. kapkaççıyı cadde üzerinde kovalamaya başladı. Sefa A. kapkaççıyı yakalayamadığını belirterek dedesinin yanına döndü. Paraları kapkaççı tarafından çalınan dede-torun polise şikayette bulundu.

2 BİN 500 SAATLİK GÖRÜNTÜ İNCELENDİ

Kapkaç olayı üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosunda özel ekip kuruldu. Kapkaçın meydana geldiği bölgede çalışma yapan özel ekip, yaklaşık 250 kameradan 2 bin 500 saatlik görüntü topladı. Görüntüleri titizlikle inceleyen ekipler, kapkaç yapan kişinin

Bilal A.(28) olduğunu tespit etti. Yapılan araştırmalarda Bilal A.’nın kapkaç mağduru Mehmet A.’nın torunu Sefa A.’nın arkadaşı olduğu belirlendi.

POLİS OPERASYON YAPTI

Soruşturmayı derinleştiren ekipler Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla teknik-fiziki takip başlattı. Torun Sefa A.’nın lüks bir cip aldığını belirleyen polisler, 5 Şubat’ta Sefa A.’nın şehir dışındaki bağ evine operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda Sefa A., arkadaşları Halil İbrahim Ü. ile Bilal A. bu adreste, onlarla bağlantılı olan N.C., A.T., E.S.K. N.K. ile Ş.O. ise başka adreslerde gözaltına alındı. Sefa A.’nın bağ evinde yapılan aramalarda çatı kiremitlerinin arasında sahte 150 bin lira da ele geçirildiği belirtildi.

GERÇEK SORGUDA ORTAYA ÇIKTI

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki sorgularında suçlarını kabul ettiği öğrenildi. Buna göre; torun Sefa A., dedesiyle bankaya gitmeden arkadaşı Halil İbrahim Ü.’yü arayarak, "Dedemle yüklü miktarda para çekeceğiz, para bende olacak. Bu yolda yürüyeceğiz, o sırada siz gelin elimdeki para torbasını alıp kaçınö dedi. Bunun üzerine Halil İbrahim Ü. ile Bilal A., Sefa A.’nın söylediği adrese gidip beklemeye başladı. Sefa A. ile dedesi Mehmet A., parayı çekip bankadan çıktıktan sonra Bilal A., daha önce anlaştıkları gibi Sefa A.’ya yaklaşarak elindeki para dolu poşeti alıp kaçtı. Kapkaç oyunu gerçekçi olsun diye de Sefa A. tarafından kovalandığı belirlendi.

KENDİNE LÜKS CİP ALDI PAVYONLARDA EĞLENDİ

Organize ettikleri Kapkaç olayından sonra bağ evinde buluşan zanlılar 300 bin lirayı aralarında paylaştı. Sefa A.’nın, akrabası N.C. adına 130 bin liraya 2008 model lüks cip aldığı, kapkaç yapan arkadaşı Bilal A.’ya 25 bin, lüks cip almasına aracılık yapan A.T.’ye 20 bin lira verdiği belirlendi. Sefa A.’nın kapkaç olayından sonra bir hafta boyunca arkadaşlarıyla birlikte Ankara’daki eğlence mekanları ile pavyonlara giderek eğlendiği ve buralarda ise 25 bin lira harcandığı belirlendi.

TORUN TUTUKLANDI

Emniyetteki sorgularının ardından torun ve arkadaşları mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Sefa A., Halil İbrahim Ü. ile Bilal A., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer şüphelilerden 2’si adli kontrol olmak üzere serbest kaldı. Lüks cip ve Sefa A.’nın dedesinden çaldığı paradan kalan 100 bin liraya ise mahkeme kararı ile el konuldu.

DEDE: MAL MÜLK ZATEN ONLARA KALACAKTI

Torununun yaptığı plan ile kapkaça uğradığını öğrenen dede Mehmet A.’nın ise hayatının şokunu yaşadığı belirtildi. Emniyete çağrılarak mağdur sıfatıyla ifadesi alınan Mehmet A., "Ne söyleyeceğimi bilemiyorum, şoktayım. Torunum niye böyle bişey yaptı. En sevdiğim, en çok güvendiğim torunum oydu. kim aklına girdi, arkadaşları mı yaptırdı bilemiyorum. Daha da olaya inanamıyorum. Bir kaç yıl ömrüm var, tüm mal mülk onlara kalacaktı. Keşke böyle bir olaya karışacağına ihtiyacı olan parayı benden isteseydi" dediği öğrenildi.

Tahsin GÜNER / DHA

3

Haberin Devamı