Gündem Define ararken toprağa saplandılar

Define ararken toprağa saplandılar

Paylaş
Define ararken toprağa saplandılar

Konya'da paletli iş makinesi kiralayan 3 kişi, yeni SİT alanı ilan edilen tepelik alanda bir hafta boyunca kaçak kazı yaptı

Kazı sırasında tepelik alandan su çıkması sonucu toprak göçtü, iş makinesi de toprağa saplandı. Bunun üzerine bölgeyi terk eden 3 kişi, jandarma tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

Olay, merkez Meram İlçesi Kavak Beldesi Çat Mevkii’nde meydana geldi. Ramazan A., Ahmet T. ve Çağlar G., iddiaya göre yeni SİT alanı ilan edilen Çat Mevkii’nde define aramak için paletli iş makinesi kiraladı. Ardından iş makinesini TIR’a yükleyip tepelik alana götürdüler. Bir hafta boyunca yapılan kazı çalışması sırasında tepelik alandan su çıkması sonucu toprak göçtü.

İş makinesinin bir kısmı da toprağa saplandı. Bunun üzerine 3 kişi iş makinesini terk edip gitti. Bu sırada çevreden geçen bir çoban durumu fark edip jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekibi, firmadan iş makinesini kiralayan 3 kişinin kimliğini saptadı. Ramazan A., Ahmet T. ve Çağlar G., yakalanıp gözaltına alındı.

HAYVAN OTLATMAK İÇİN TEPELİK ALANI DÜZELTMEK İSTİYORDUK

Hayvan otlatmak için tepelik alanı düzelttmek istediklerini öne süren 3 kişi, jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Toprağa saplanan iş makinesinin başka bir iş makinesiyle saplandığı alandan çıkartılması için çalışma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Hasan DÖNMEZ/ KONYA, (DHA)