Gündem Define için çaldılar, 14 araca çarptılar

Define için çaldılar, 14 araca çarptılar

Paylaş
Define için çaldılar, 14 araca çarptılar

Define aramak için iş makinesi çalan hırsızlar, aracı kullanamayınca park halindeki 14 otomobile çarptı

İstanbul Üsküdar’da park halindeki bir iş makinesini çalan O.B. ile Ö.K., kaçarken park halindeki 14 otomobile çarptı. Şüphe üzerine polisin otoyolda durdurdukları O.B ile T.Ö’nün sorgularında, iş makinesini define aramak için çaldıklarını söyledikleri belirtildi.

Haberin Devamı

Önleyici Hizmetler Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, saat 04.00 sıralarında O-1 Karayolu üzeri, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısında şüphe üzerine seyir halindeki iş makinesini durdurdu. O.B., aracın kendilerinin olduğunu polislere söyledi. İnanmayan polisler, O.B. ile arkadaşı T.Ö. indirip kimliklerini incelemeye aldı. Polisler, O.B.’nin hırsızlık suçundan sabıkası belirledi. Bunun üzerine polisler, iş makinesinin çalıntı olup olmadığını araştırmaya başladı. Harem, İskele Caddesi üzerinde 14 otomobile bir iş makinesinin çarptığı bilgisine ulaşıldı. O.B. ile T.Ö., iş makinesinin anahtarını kopyalayıp Üsküdar, İskele Caddesi’nden çaldıklarını itiraf etti. O.B. ile T.Ö’nün ilk sorgularında Samsun’a define aramaya gideceklerini söyledikleri belirtildi. Üsküdar Doğancılar Polis Merkezi’ne götürülen O.B. ile T.Ö.’nün sorgusu sürüyor. Olay yerine inceleme ekipleri iş makinesinde parmak izi incelemesi yaptı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer6010","6010","201109","6010-8.jpg");

İş makinesinin sahibi Salih Bayat, "Üsküdar Belediyesi’nin kaldırım işlerini yapıyordum. Aracı park edip evime gittim. Yaklaşık 90 bin TL’lik aracımın, anahtarını kopyalayıp çalmışlar" dedi. İş makinesini çalarak yaklaşık 3 kilometre kaçan O.B ile T.Ö, park halindeki 14 otomobile hasar verdi. Hasarlı otomobillerde inceleme yapan polis, camlarına polis merkezine gelmelerini için not bıraktı.

DHA