Merkez Defne Kadın Dayanışma Merkezi açıldı

Defne Kadın Dayanışma Merkezi açıldı

Paylaş
Defne Kadın Dayanışma Merkezi açıldı

Defne Kadın Dayanışma Merkezi açıldı

HATAY, (DHA)- HATAY Büyükşehir Belediyesi ve Defne Belediyesi arasında imzalanan ortak protokol ile hayata geçirilen Defne Kadın Dayanışma Merkezi açıldı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Defne Belediyesi arasında imzalanan protokol ile şiddete ilişkin toplumsal farkındalığı artırmak ve şiddetle mücadele mekanizmalarını yaygınlaştırmak amacıyla kurulan Defne Kadın Dayanışma Merkezi, hizmete açıldı. Hukuki, psikolojik, sosyal danışmanlık, çift danışmanlığı, çocuk odaklı aile danışmanlığı, psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanlarından faydalanmak isteyen vatandaşlar, alanında uzman psikolog, çocuk ve aile danışmanı ile travma ve şiddet danışmanı tarafından ücretsiz faydalanabileceği belirtildi.
Defne Kadın Dayanışma Merkezi’nde görevli Psikolog Gizem Kabaali, herkesin ücretsiz bir şekilde danışmanlık hizmetinden faydalanabileceğini belirterek, depresyon, duygu durum bozukluğu, fobiler, kayıp ve yas, travma sonrası stres bozukluğu, boşanma sürecinde olan kadınlara hizmetler sunduklarını söyledi.
Çocuk ve Aile Danışmanı Pelin Uzun ise çocukluk ve ergenlik döneminde yaşanan psikolojik ve gelişimsel problemler ile ilgilendiklerini ifade ederek çocuk danışmanlığı, aile danışmanlığı, çift danışmanlığı, oyun terapisi, çocukluk döneminde zeka testleri, gelişimsel ve dikkat testleri uygulamaları gerçekleştirdiklerini vurguladı.
Her sosyal kesimden şiddete maruz kalmış kişilerin ihtiyaç duyabilecekleri sosyal, ruhsal, psikolojik ve hukuksal alanda hizmet verdiklerini ifade eden Travma ve Şiddet Danışmanı Ebru Burgaç da amaçlarının ruhsal bütünlüğün sürdürülebilmesi olduğunu belirtti.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı