Spor "Değişiklik yetmez, devrim lazım"

"Değişiklik yetmez, devrim lazım"

Paylaş
"Değişiklik yetmez, devrim lazım"

Fatih Terim, profesyonel liglerde görev yapan teknik direktörlerle Antalya'da buluştu. Terim, daha fazla bir arada olma konusunda hemfikir kaldıklarını belirterek, "Bize değişiklik yetmez, devrim lazım" dedi

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Spor Toto Süper Lig'de görev yapan teknik adamlarla yaptığı toplantı sona erdi.

Terim, Serik ilçesi Titanic Deluxe Hotel Belek'te Türkiye Futbol Direktörlüğü tarafından düzenlenen toplantının ardından, katılan teknik adamlarla basının karşısına çıkarak toplu fotoğraf çektirdi.

Terim, daha sonra düzenlediği basın toplantısında, yoğun işlerinin arasında toplantıya katılan ve fikirleriyle katkı veren teknik direktörlere teşekkür etti.

Süper Lig'in teknik direktörlerinin, 1. Lig, 2. Lig ve amatör liglerde olduğu gibi futbolun çok önemli aktörleri olduğunu vurgulayan Terim, "Onlar bu işin en üst düzeyindeler. Dolayısıyla onların fikirleri, özellikle teknik alandaki fikirleri, benim için çok önemli. Benim için olduğu kadar Türk futbolu için de önemli olmalı. Çünkü teknik bir karar veriliyorsa, verilecekse onlara danışılmadan veya teknik adamlara sorulmadan, fikri olmadan olmamalı. Dünyanın her tarafında böyledir. Zaten ona benzer bir uygulama yaptık. Oradaki toplantı gibi derenin kenarından her şey uygun olarak çok güzel bir toplantı oldu. Birçok konuya değindik. Hem birbirimizle hasret giderdik hem de yapabileceklerimizi, olması gerekenleri konuştuk. Toplantıdan son derece memnunum" dedi.

Terim, gazetecilerin soruları üzerine, toplantıyı sezon planlamasıyla ilgili bilgi vermek ve teknik direktörlerin fikirlerini almak için düzenlediklerini vurgulayarak, Milli Takımın 2016 Avrupa Şampiyonası'na kadarki 2 senelik bölümde ne zaman kamp, ne zaman maç yapacakları, ne zaman kulüplerden futbolcu alacakları, ne zaman gönderecekleri konularındaki bilgileri aktardıklarını söyledi.

Mayıs ayının 25'i ile 5 Haziran arasında bir turnuva veya birkaç maç yapabilme imkanını araştırdıklarını dile getiren Terim, ligin biteceği tarih olan 18 Mayıs ile 24 Mayıs arasında Şampiyonlar Ligi final maçından dolayı FIFA'nın maç yasağı bulunduğunu ifade etti.

Ağustos ayında herhangi bir hazırlık maçı yapmadan, eylül ayında direkt şampiyonaya başlayacaklarına dikkati çeken Terim, toplantıya katılan teknik direktörlerin, milli takımlara her türlü yardımı yapacakları ve ne zaman istenirse futbolcuları alabileceklerini söylediklerini anlattı.

YABANCI OYUNCU SINIRLAMASI

Terim, 6 yabancı sınırlaması ile ilgili olarak görüşme yapılıp yapılmadığı yönündeki soru üzerine, güncel konular ve sıkıntılar için dilekler ve istekler bölümü ayırdıklarını, burada futbolun her türlü konusuna girildiğini söyledi.

Yabancı oyuncu konusunda bir karar alınacaksa teknik adamlara sorulması gerektiğinin altını çizen Terim, fikirlerinin bu konuda çok önemli olduğunu kaydetti.

Futbolun en önemli aktörlerinden birinin teknik direktörler olduğunu ifade ederek, "Herkesin değişik fikirleri var. Zaten güzel olan da bu ama bir de çoğunluk olarak var. Futbol federasyonumuzun geçen seneden yayınladığı bir bir sirkü var. O sirkü göz önüne alınarak, toplantının neticesini zaten sayın başkanımızla ve yönetici arkadaşlarımızla paylaşacağız. Sonucunu hep beraber ilan ederler ama şu önemli ki daha fazla ve sık bir arada olmamız gerektiğinde hemfikiriz. Rönesans döneminin sebebi budur, bize değişiklik yetmez, devrim lazım. Çünkü aşağı yukarı hepimiz biliyoruz. Artık teşhisten çok öteye gittik. Tedavi, hem de radikal bir şekilde gerekiyor. Hepimiz bunda birleştik. Yani artık söylemden ziyade eylem zamanıdır. İnşallah bunda da başarılı oluruz" dedi.

"HERKESİN BU TAŞIN ALTINA ELİNİ SOKMASI GEREKİR"

Bunun tek başlarına yapabilecekleri bir şey olmadığını, ülkece beraber olunması gerektiğini vurgulayan Terim, "Futbolla ilgilenen ilgilenmeyen herkesin bu taşın altına elini sokması gerekir. Başka türlü olmaz. Bugün 10 yaşındaki bir çocuğa da sorsak, bizim sorunlarımızın bir kısmını anlatır. Yeni bir şey kolay değil ama yeniliklere ve güzelliklere açık olmalıyız" ifadelerini kullandı.

"YABANCI KONUSUNDAKİ KARAR HEP BERABER VERİLMELİ"


Terim, sektördekileri yabancı antrenör ve futbolcu olarak değil, futbolcu ve antrenör olarak gördüğünü dile getirerek, "Bunların yabancısı, yerlisi olmaz. Tabiki son karar Futbol Federasyonu ve yönetimindir ancak en doğrusunu hep beraber yapacağız. Kulüplerimiz muhakkak çok önemli, itirazımız yok, işin ekonomik ve idari boyutunda yöneticilerimiz olmalıdır ama teknik yönünde antrenörlerimizin fikirleri de çok önemlidir. Bu kararı hep beraber almak çok önemli. Yabancı konusundaki karar hep beraber verilmeli" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Fatih Terim, yarın PTT 1. Lig ve Coca-Cola Elit Akademi Ligi'nde gören yapan teknik adamlar, 10 Ocak Cuma günü de Spor Toto 2 ve 3. Lig'den teknik adamlarla bir araya gelecek.




Haberin Devamı