Pratik Bilgiler Dekorasyonda aydınlatmanın gücü

Dekorasyonda aydınlatmanın gücü

Paylaş
Dekorasyonda aydınlatmanın gücü

Dekorasyonun önemli detaylarından olan aydınlatma ürünleriyle, yaşam alanlarında farklı değişiklikler yapmadan etkili ambiyanslar yaratmak mümkün

Ev dekorasyonunda daha ferah bir görünüm elde etmekte kullanılan aydınlatma unsurlarının dekorasyonda etkili bir detay olduğuna dikkat çeken Buka Tasarım Müdürü İç Mimar Duygu Yarkadaş, “Dekorasyonunuzda eşyaların birbirleriyle olan uyumunun yanı sıra mekanınıza şıklık katmanın önemli bir adımı da aydınlatmadır. Ortam ahenginde etkili bir rol oynayan aydınlatmalar, dikkat edilecek birkaç noktayla evlerinizin daha ferah olmasını sağlayabilir. Tavanı alçak bir eviniz varsa yukarı yönde kullanacağınız aydınlatmalarla evinizin tavanını daha yüksek gösterebilirsiniz. Vakit geçirdiğiniz odanız küçük, karanlık ve kasvetli bir havadaysa tercih edilecek iyi bir aydınlatma bu havanın dağıtılmasına yardımcı olabilir.”

Haberin Devamı

ABAJUR VE LAMBEDERLER IŞIĞI DENGELİYOR

Mobilyalarla uyumlu olarak seçilecek lambader ya da sehpa üzerine yerleştirilecek bir abajurun mekanın en karanlık kısımları olan köşeleri de aydınlatacağını ve ortamlara şıklık katacağını söylen Yarkadaş; “Genel aydınlatmanın yetersiz olduğu alanlarda tercih edilen abajurlar, ortamdaki ışığın dengelenmesine yardımcı oluyor. Dekorasyonunuzun tarzına göre seçeceğiniz doğal ya da eskitme abajurlarla ortamlarınızda istediğiniz ambiyansı elde edebilirsiniz. Diğer yandan mekanlardaki ışığın renk sıcaklığı, ruh halimiz üzerinde son derece etkili. Ofis gibi ortamlarda çalışanların motive olmaları için daha soğuk renk ışıkları tercih edilirken; oturma odası, dinlenme odası gibi alanlarda ise daha sıcak renkler tercih edilmelidir.” dedi.

Haberin Devamı