Demircilerin, kurban kellesi ütüleme mesaisi

Demircilerin, kurban kellesi ütüleme mesaisi

Demircilerin, kurban kellesi ütüleme mesaisi

21 Temmuz 2021, Çarşamba 16:22 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Kadir ÇELİK/ NURDAĞI (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in Nurdağı  İlçesinde, demircilerde 'kelle ütme' mesaisi başladı.

İlçede kendi evinde paça çorbası yapmak isteyenler kestiği kurbanlıkların kellelerini demirci ustalarına götürerek kızgın demir basma yöntemi ile tüylerinden ve boynuzlarından arındırıyor.
Demirci ustaları, vatandaşların getirdiği kelleleri kor ateş ile kısa sürede tüylerinden arındırarıyor. 21 yıldır her bayramlarda kelle ütme mesaisi yapan Abidin Minici (48), 6 kişilik ekiple kelle temizleme işlemi yaptıklarını belirterek, "Kurbanlarını kesen vatandaşlar kelleyi ütecek zamanı ve yerleri olmadığı için bize getiriyor. Kellenin boynuzlarını satırla kırdıktan sonra ütüyoruz' dedi.
FOTOĞRAFLI

Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Sakçagözü Şelalesi’ne ziyaretçi akını