Demirhindinin bilinmeyen faydaları

Osmanlı mutfağının vazgeçilmez besin olan ancak günümüzde değer çok bilinmeyen demirhindi genel olarak Ramazan ayında şerbet olarak tüketiliyor. Etkili içeriği düşünüldüğünde se sofralarda çok daha fazla yer bulması daha net ortaya çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Büşra Çengel, mucize besin demir hindi meyvesinin bilinmeyen yararlarını anlatıyor.

06 Nisan 2019, Cumartesi 13:37
A A
Demirhindinin bilinmeyen faydaları

İşte demirhindinin saymakla bitmeyen faydaları...

  • Güçlü bir antioksidan olan demirhindi, gerçek bir sağlık deposu olarak tanımlanıyor.
  • İçeriğindeki E, B, C vitaminler ve diyet lif barındıran demirhindi aynı zamanda etkili ant enflamatuar görev görüyor.
  • İçeriğindeki E, B, C vitaminler ve diyet lif barındıran demirhindi aynı zamanda etkili anti enflamatuar görev görüyor.
  • Potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum, sodyum, demir, selenyum, bakır gibi mineraller barındıran demirhindinin faydaları saymakla bitmiyor.
  • Demirhindinin bilinmeyen yararları… Tatlı-ekşi bir tada sahip olan demirhindinin sunduğu faydaları se şu şekilde özetlemek mümkün;
  • Polifenoller bakımından zengin olan demirhindi, antioksidanlar sayesinde serbest radikaller ile savaşarak hücrelerin zarar görmesini engeller.
  • Bağışıklık sistemi için oldukça etkili bir meyvedir. Bronşit ve göz enflamasyonları için ilaç görev görür. Özellikle kışın ve mevsim geçişlerinde bolca tüketilmelidir.
  • Demirhindinin öz yağı bakteri ve virüslerle savaşarak solunum yoluyla bulaşan hastalıklara karşı güçlü bir savunma mekanizması yaratır.
  • Kötü LDL kolesterol oranlarını düşüren demirhindi ayrıca kan basıncını da düzenler. Bu sayede kalp sağlığı için oldukça etkili bir besindir.

  • Sindirim sistemi için oldukça faydalıdır ve kabızlığa faydalıdır
  • Eklem ağrıları üzerinde etkili olduğu kanıtlanmıştır.
  • Bir kase demirhindi meyvesi, günlük magnezyum ihtiyacının %28’n karşılar.
  • Gargara olarak kullanıldığında ağız yaralarına da iyi gelir
  • Midedeki asit salgısını azalttığı için ülsere iyi gelir.
  • Ciltteki leke ve çillerin rengini açmaya yardımcı olur.
  • Gut ve eklem iltihaplanmasında rahatlama sağlar.

DİYETİSYEN DENİZ ZÜNBÜLCAN'DAN DEMİRHİNDİ ŞERBETİ TARİFİ

Malzemeler:

2,5 litre su 250 gram demirhindi 3 adet çubuk tarçın 1 tutam karanfil 2 yemek kaşığı bal

Yapılışı:

Suya demirhindi eklenip yaklaşık 20 dakika kaynatılır. 2-3 adet çubuk tarçın ve 1 tutam karanfil eklenir ve süzülür. Ilındıktan sonra organik bal ilave edilir. Buzdolabında soğutulduktan sonra tüketilir.




Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER Dolabınızdaki bu 6 kıyafetten hemen kurtulun!