Siyaset Demirtaş: Kendi kendimizi de yöneteceğiz
Paylaş
Demirtaş: Kendi kendimizi de yöneteceğiz

Demirtaş: Kendi kendimizi de yöneteceğiz

Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) desteklediği Hakkari Bağımsız Milletvekili adayı Selahattin Demirtaş , seçim bölgesinde bir köy düğününe katılarak, halay çekti. Demirtaş, bir köy okulunun yakınında yaptığı konuşmada ise, "Bu köy okulunda vatandaşlar kendi anadilinde eğitim yapamıyorsa bu hükümetin, sayın Erdoğan’ın ayıbıdır. Ana dilimizle eğitim yapacağız, kendi kendimizi de yöneteceğiz, işsizlik, açlık, yoksulluk bütün bunları kendi gücümüzle, halkın gücüyle çözeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Bağımsız milletvekili adayları Selahattin Demirtaş ve Adil Kurt, BDP’li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, İl Başkanı Orhan Koparan ile birlikte Hakkari-Çukurca karayolunda bulunan köyleri ziyaret etti. Demirtaş’ın ilk durağı Ceylanlı köyü oldu. Demirtaş bu köyde oturanları sorunlarını dinleyip not aldı. Demirtaş’ın ikinci durağı Olgunlar Köyü oldu. Demirtaş, burada Bazi-Kadriye Ölmez çiftinin düğününe katıldı. Demirtaş, düğünde halay çekti.

Demirtaş’ın son olarak da 10 gün önce sel felaketi görülen Taşbaşı Köyü’e gitti. Köy meydanında toplanan yaklaşık 1000 kişi tarafından karşılanan Demirtaş, meydanda yaptığı konuşmada, Kürtler’in kendi ana dillerini konuşmaktan ve kendi kendilerini yönetmek için demokratik özerklik projesinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Demirtaş, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Kendi köyünüzde, kendi anavatanınızda size köle, esir muamelesi yapanlara karşı büyük bir direniş gösterdiniz. Kendi onurlu geleceğiniz, özgürlüğünüz için ne bedel ödemesi gerekiyorsa ödediniz. Bu coğrafyada, bu topraklarda zulme karşı direnmiş olan halkımızı saygıyla selamlıyorum. Eğer bugün bu topraklarda onurluca kendi topraklarımızda sloganlarımızı kendi dilimizle burada yapıyorsak başta şehitlerimiz olmak üzere halkın direnişi sayesindedir. Bu nedenle bu mücadelede bedenlerini ortaya koymuş bütün şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Kendi ana dilimizle kendi topraklarımızda yaşayacağız. Bundan hiç kimse vazgeçmez. Onuru olan hiç bir halk kendi dilinden, kültüründen vazgeçmez. Şimdi şu okulda Kürtçe eğitim yapmak bu köye zarar verir mi? Biz diyoruz ki Türkçe tamam. Ama bırakın kendi ana dilimizle eğitim yapalım. Şuradaki köy okulunda buradaki vatandaşlar kendi ana dilinde eğitim yapamıyorsa bu hükümetin, sayın Erdoğan’ın ayıbıdır. Ana dilimizle eğitim yapacağız, kendi kendimizi de yöneteceğiz, işsizlik, açlık, yoklsulluk bütün bunları kendi gücümüzle, halkın gücüyle çözeceğiz. Celemerg’de (Hakkari) tek bir oyun AKP’ye gitmemesi için gece- gündüz çalışacağız. Biz Colemerge Milletvekili olmaya değil, halkın hizmetkârı olmaya geldik."

Haberin Devamı