Siyaset Demirtaş: Kralınıza tansiyon hapı ayarlayın
Paylaş
Demirtaş: Kralınıza tansiyon hapı ayarlayın

Selahattin Demirtaş'tan Süleyman Soylu'ya cevap: Bizi tehdit eden AKP sözcülerine sesleniyorum. Siz kendi kralınıza tansiyon hapı ayarlayın. 7 Haziran'da tansiyonunu yükselteceğiz.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin Sultanbeyli mitinginde konuştu. Sultanbeyli Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Demirtaş isim vermeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi. Demirtaş, "AKP Genel Başkan Yardımcısı açıkça tehdit ediyor. Açıkça hakaretler savuruyor. Sizi tahrik etmek istiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, gülün geçin. 7 Haziran'ı bekleyin. Bütün bunların hesabını sandıkta soracağız. Sandık açıldığında neye uğradıklarını şaşıracaklar" dedi.

Haberin Devamı

UŞAK'TAKİ SALDIRI

Uşak'ta HDP'lilere yönelik saldırıya da değinen Demirtaş, "Sadece bir hafta içinde 10 seçim büromuz saldırıya uğradı. Daha dün Uşak'ta yaşananları gördünüz. Arkadaşlarımız barış ve kardeşlik eli uzatıyorlar. Polisin gözleri önünde HDP'lileri linç etmeye çalışıyorlar. Valilik izliyor" diye konuştu. "HDP'nin barajı aşması halinde Sultan'ın sarayı sallanacak" diyen Selahattin Demirtaş, "Bunun korkusuyla her yerde bize saldırıyorlar. Her yerde bize, partimize, her yerde sizin çalışmalarınıza saldıracaklar. Buna rağmen diyorum ki, asla bu tür provokasyonlara gelmeyin. Gerektiği yerde rakip partinin bayrağını asacak elamanı yoksa siz o bayrağı asın. Provokasyonlara gelmeyin" diye konuştu.

Haberin Devamı

BAŞKANLIK HAYALLERİ SUYA DÜŞECEK

Eleştirilerini sürdüren Demirtaş, "Bizi tehdit eden AKP sözcülerine sesleniyorum. Siz kendi kralınıza tansiyon hapı ayarlayın. 7 Haziran'da tansiyonunu yükselteceğiz. Sandık sonuçlarını gördüğünde başkanlık hayalleri suya düşecek. Sen ki ülkeyi teslim almaya çalışıyorsun. Halk nasıl bir güç olduğunu göstererek seni teslim alacak" ifadesini kullandı.

SÜLEYMAN SOYLU NE DEMİŞTİ ?

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin Yeşiltepe Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışında yaptığı konuşmada, "Haddinizi, hukukunuzu bilin. Bir daha bizim teşkilatlarımıza ait el altından bir tehdit duyarsak, söylüyorum sana Demirtaş, buradan Türkiye'ye ilan ediyorum, orayı kafana yıkarız senin" demişti.